avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident - alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident - alcoolemie

tatal meu a avut un accident cu masina se afla pe un drum cu cedeaza , la intersectie a incetinit ca sa se asigure si din cauza masiniilor aflate pe trotuar a iesit intradevar mai in fata fapt care o masina a intrat in el si l a izbit intr o alta masina parcata regulamentar, ideea este ca el bause cca 50 ml de tuica , si la testul alcoolic i a iesit , a facut analizele de sange , specificand cantitatea consumata si faptul ca mancase muraturi , intrebarea mea este : care sunt proceduriile si cat dureaza un astfel de dosar in conditiile in care au trecut 7 luni de cand i au suspendat permisul si nu a primit nimik acasa , va rog frumos sa ma invatati si pe mine ce trebuie sa fac sa l ajut pentru ca tata este buldoescavatorist si are mare nevoie de pERmis , varog mult ajutati ma
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 13:03, 19 Ianuarie 2011
primul lucru - angajeaza un avocat care sa va ajute.
a doua problema - daca va fi gasit vinovat de infractiunea de la art.87 (1) din OUG 195 nu va primi permisul decit dupa 1 an de la data sentintei definitive de condamnare.
nu exista un termen in care politia trebuia sa solutioneze dosarul insa poti face memoriu catre procuror sa urgenteze cazul.

tatal tau poate conduce in baza unei dovezi pe care procurorul o poate emite la fiecare 30 de zile, acest lucru pina cind se va pronunta instanta.
Totul depinde de alcoolemia in sange . Daca aceasta este mai mare de 0,80 , atunci cel mai probabil va fi trimis in judecata . Procurorul poate emite dovada de circulatie pe 30 de zile si o poate aviza tot pe o perioada de 30 de zile , pe timpul urmaririi penale , iar apoi pe durata judecatii , instanta este cea care admite sau nu prelungirea dreptului de conducere .
Va puteti interesa de dosar la politia care a cercetat cazul sau direct la parchet daca acesta a fost inaintat de politie cu propunere procedurala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan alex_sah41 alex_sah41 salut cine stie cat iese la recalculare 0,80 si 0.70 alcool in sange, va multumesc ! (vezi toată discuția)
Cea mai mare greseala ContSters328332 ContSters328332 Buna Ziua in data de 27-07-2014 am fost oprit in trafic de politie si testat cu alcool testul unde a iesit o alcoolemie de 0.65 am fost dus la sange si acm ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan shre-khan shre-khan Buna ziua,in luna februarie am fost la o aniversare unde am baut circa 300 ml whisky,am plecat de acolo cu masina am ajuns in parcarea unui club,in spatele meu ... (vezi toată discuția)