avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan

Buna ziua,in luna februarie am fost la o aniversare unde am baut circa 300 ml whisky,am plecat de acolo cu masina am ajuns in parcarea unui club,in spatele meu in parcarea clubului a venit o masina de politie a asteptat sa coboare pasageri din masina dupa care au trecut de mine,am parcat,am incuiat si m-am indepartat circa 2-3 metri de masina cand un politist m-a strigat sa ma intorc sa ii dau actele masinii,in aerul expirat am avut 0,60,sangele nu a iesit pt ca nu l-am platit,in procesul de constatare scria ca am fost oprit in trafic pe strada din intrare parcari,am scris in procesul de constatare ca am mentiuni de facut in prezenta avocatului,dar asta am inteles ca abia la prima infatisare,in dosar scrie ca nu am prezentat pericol social,eram lucid si am cooperat dar eu vreau sa stiu daca nu cumva au facut vre-un abuz si daca pot face ceva in sensul asta poate,imi da nop pt ca o amenda penala m-ar lasa fara loc de munca.
In primul rand mergeti sa platiti probele de sange, daca stati sa plateasca politia o sa aveti de asteptat iar permisul oricum nu il mai vedeti pe perioada cercetarilor.
Raportat la valoarea din aerul expirat in sange probabil sa iasa undeva dublu, asa ca este destul de posibil sa fiti trimis in judecata. Trebuie sa stiti ca aveti posibilitatea incheierii unui acord de recunoastere a vinovatiei in faza de urmarire penala cu procurorul, care are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia.La încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie.
ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
.........................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie Aliz21 Aliz21 Bună ziua Alcoolul în aer 0.77 am înțeles ca în sânge va fi dublu..??!! Caz penal... Amenda penala... La ce sa ma aștept? (vezi toată discuția)
Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier ... CristiLazar CristiLazar Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 mg in aerul expirat, iar in sange 1,39, in urma accidentului, au fost ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a făcut accident pe 23 ianuarie mai era cu cineva ... Vadineanu Vadineanu Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu cineva in mașina i sa lua permisul alcoolemia era mică acela a avut 3 zile de spitalizare nimic grav ... (vezi toată discuția)