avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea custodiei exclusive mama si decaderea din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea custodiei exclusive mama si decaderea din drepturile parintesti a tatalui

Buna,sunt mama unui baietel de 6 ani.Nu am fost casatorita,dar avem un copil impreuna,pe care la recunoscut,dar pe cand al mic avea 3 ani,ne-am despartit din cauza ca tatal a plecat cu o alta femei,ma batea si ma dat afara din locuinta in care locuiam.Dupa care eu m-am mutat cu baietelu in alt oras si a venit dupa mine sa ma ameninte,atat prin telefon si mesaje cat si verbal,venind la usa,spargand usa si a incercat sa imi ia copilul cu forta,am chemat politia si doar ia dat o amenda si am facut plangere.Au trecut aproape 3 si jumatate in care nu am mai stiut nimic de el.Tot in acest timp eu am o casatorie cu un alt barbat si dintr-o data a venit al usa pus pe cearta si amenintari.Ce pot face in acest caz?cum sa procedez sa obtin doar eu custodia exclusiva si cum il pot decadea din drepturile parintesti,mentionez faptul ca tatal e bolnav de epilepsie si daca exista vreo cale sa nu aiba dreptul la vizita.Sincera sa fiu mi-e si frica sa il duc pe copil la scoala din cauza ca ma amenintat ca il va lu-a de la scoala fara stirea mea.Exista vrea sansa ca dupa tot procesul care va urma,sa poata actualul sot sa infieze copilul?Care sunt pasii de a obtine custodia,decaderea din drepturile parintesti si daca se poate ca sotul meu sa infieze copilul?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
Anda899, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:16, 19 Februarie 2017
Trebuie să deschideţi acţiune în instanţă pentru autorirtate părintească unică şi stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dvs. El poate cere program de relaţii cu minorul.
Instanţa îi va acorda şi program de relaţii cu minorul, nu-l puteţi împiedica să vadă copilul.Decăderea din drepturile părinteşti o poate cere numai DGASPC-ul sau Autoritatea Tutelară, în cazul dvs. nu o va cere fiindcă nu a abuzat copilul.Sotul dvs. nu-l poate înfia pe copil fără acordul tatălui din certificatul de naştere.
Nu se poate ca tatal sa nu-si vada copilul pe motiv ca are epilepsie, ar fi o discriminare pe motiv de boala nepermisa.
Trebuie sa faceti plangere la politie cnd se intampla astfel de evenimente. Puteti solicita ordin de protectie. Pentru a obtine autoritate parinteasca exclusiva aveti nevoie de dovezi in sensul prevazut de lege (sunt mai multe motive, unul dintre ele fiind si violenta). Inregistratila scoala o notificare (o cerere adica) in care aduceti la cunostinta scolii ca nu sunteti de acord ca domnul sa ia copilul. Domnul are vreo hotarare de program de vizitare? Dvs aveti vreo hotarare cu domiciliul copilului, progr de viz si exercitare autoritate? Daca nu aveti, grabiti-va sa aveti. Decaderea se cere doar de protectia copilului si motivele trebuie sa fie unele foarte grave. Daca exista scandaluri, batai in fata copilului scrieti de fiecare data directiei de protectie a copilului. Chemati intotdeauna politia si asigurati-va ca aveti dovezi (martori, filmari etc). Faptul ca omul e bolnav nu inseamna ca nu poate relationa cu copilul. Boala nu e vina lui.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
proastasatului, utilizator
Incercati sa obtineti hotarare judecatoreasca ca sa eliminati riscul de a lua copiul de la scoala.

Nu prea cred ca ati putea obtine custodie exclusiva dar nici imposibil nu ar fi...
Depinde de multe lucruri care sa rezulte la judecata.

Infierea nu se poate faca decat cu acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva bianca76 bianca76 buna ziua, Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi teo73 teo73 Buna seara, Am un copil minor, sunt despărțită de tatăl acestuia, nu am fost casatoriti,este pe numele lui dar in custodia mea,după o intelegere verbala ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)