avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA import China
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA import China

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un utilaj din China. Dupa cum stiti in momentul in care utilajul ajunge in vama eu trebuie sa platesc TVA care se aplica la valoarea utilajului+transport. Acum, pana ii dau comanda chinezului, pana executa utilajul, pana ajunge din China in Romania trec cam 1.5-2 luni. In acest moment nu sint platitor de TVA (dar am depus actele ca sa devin platitor). In aceste conditii, daca acum vorbesc cu chinezul sa-mi trimita utilajul, acesta ajunge in vama si eu platesc TVA-ul, la ce factura trebuie sa ma raportez ca sa mi-l pot deduce: la data facurii emise de chinez (care nu stiu daca contine tva) sau la data facturii emise da vama cum ca am platit tva-ul (dupa cum am zis mai sus poate fi o diferenta de aprox 1.5 luni intre cele 2 facturi, iar in acest timp eu sa devin platitor de tva).
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum devin platitor tva andreicts andreicts Buna ziua, Doresc sa cumpar un utilaj din China. In acest moment firma mea este neplatitoere de TVA, dar am inceput demersurile sa devin platitor de TVA. ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)