avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum devin platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum devin platitor TVA

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un utilaj din China. In acest moment firma mea este neplatitoere de TVA, dar am inceput demersurile sa devin platitor de TVA. Dupa cum stiti procedura este destul de inceata si poate dura pana la 1 luna. In acest caz daca chinezul imi emite factura inainte de a deveni platitor de TVA mai pot sa-mi deduc TVA-ul pe utilaj? Sau trebuie sa imi faca factura cu o data ulterioara datei la care devin platitor de TVA pentru a m-il putea deduce?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:50, 16 Februarie 2017
La data obtinerii codului de TVA se face inventarierea patrimoniului si se deduce TVA platita la furnizor pentru stocuri, inclusiv mijloace fixe (cazul dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva import china andreicts andreicts Buna ziua, Doresc sa cumpar un utilaj din China. Dupa cum stiti in momentul in care utilajul ajunge in vama eu trebuie sa platesc TVA care se aplica la ... (vezi toată discuția)
Platitor tva avantaje vs dezavantaje layzee_7 layzee_7 Va salut! Intentionez sa deschid o mica afacere(vanzare cu amanuntul) inca nu m-am decis daca SRL, II , IF sau PFA si nu stiu cum e mai avantajos, sa ... (vezi toată discuția)
Tva la depasirea plafonului de 300000 lei ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am depasit plafonul de 300000 lei in luna august 2018 si daca ma inregistreaza ca platitor de tva trebuie sa platesc tva-ul la diferenta ... (vezi toată discuția)