Kyandra a scris:
Functia de casier este post contractual, colega @Darie Tudor, nu are nici o treaba ANFP-ul cu ea (vezi legea 284/2010, anexa 1, capitolul II, punctul VI D lit. b - alte functii comune in sectorul bugetar, pozitia 6 si 7).
Înaite de a mă „certa” cu tine, te rog să-mi permiti să îţi spun „Săru’ mâna” pentru că mă bucur de reîntâlnirea cu tine, după patru ani. (Mi-am pierdut parola şi un am reuşit să o precuperez).
Referitor la funcţia publică: sunt de acord cu ce mi-ai scris, fapt pentru care îţi mulţumesc, dar eu nu pot contrazice ANFP-ul!
După mai multe încercări eşuate de a organiza concursuri, am fost rugat de „şefu” (cum spun unii colegi, primarului) să mă ocup eu de.... chestiune. (Din 2008 am fost exclus din comisii de „fostul” pentru că am respins dispoziţia de angajare a „primei doamne locale” – între noi fie vorba: pentru luni sunt citat ca martor).
În ianuarie am angajat 2 funcţionari publici, iar luna aceasta încă 3.
Specialiştii (cu ghilimele de rigoare), care s-au ocupat de concursuri, au angajat un casier ca personal contractual.
Recent am primit o adresă de la ANFP, prin care printre multe altele a spus că postul e specific prerogativelor de putere publică.
Eu fac diferenţă între post şi funcţie. Sunt de acord că postul de casier poate fi functie publică sau contractuală.