avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume după cel al părinților
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume după cel al părinților

As dori sa va intreb dacă unul din părinți , dupa o a doua căsătorie isi schimba numele , eu ca fiu al lor (major) cum trebuie sa procedez pentru a avea si eu numele dobândit in urma căsătoriei?
Cel mai recent răspuns: EduardL , utilizator 12:11, 16 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum trebuie sa procedez pentru a avea si eu numele dobândit in urma căsătoriei?


casatoriti-va si dvs :)

Ca sa luati numele parintelui casatorit, trebuie sa vi-l schimbati pe cale administrativa, iar pt asta aveti nevoie de un motiv intemeiat.
Aveti mai jos ordonanta , acte necesare..

[ link extern ]
[ link extern ]
Mulțumesc, am rezolvat . Însa ca un sfat pentru cei din Bucuresti , dati telefoane de verificare incontinuu la registratura primăriei pana veti fi siguri ca nu asteptati o adresa in zadar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire dyzzyy dyzzyy BUNA ZIUA! CARE SUNT CONDITIILE IN CARE POT REVENI LA NUMELE AVUT INAINTEA CASATORIEI( AM DIVORTAT ACUM 1 AN SI JUMATATE), DAR AM PREFERAT SA PATREZ NUMELE ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie camism camism Pot sa-mi reiau numele de familie dobandit la nastere fara sa divortez? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Schimbare de nume discutabila simircea simircea In ce conditii un roman cu nume romanesc isi poate schimba numele de familie si prenumele in cele de provenienta germana? Multumesc (vezi toată discuția)