avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca neincheiat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca neincheiat

Buna ziua! Am lucrat la o societate pana pe 01.01.2017,din august 2015. Pe data de 01.01.2017. am primit un mesaj prin care eram concediata, am facut sesizare la itm pt ca nu mi-au oferit contravaloarea in bani a zilelor de concediu pe care nu am apucat sa le iau. In urma sesizarii am fost informata ca eu inca figurez cu contract de munca deschis la acea societate si ca nu imi pot obtine banii pe concediu, intre timp eu m-am anagajat in alta parte. Intrebarea mea este: ce am de facut in aceasta situatie? Cum pot reusi sa inchei contractul cu vechii angajatori? Mentionez ca nu imi raspund la telefon sau mesaje.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 21 Februarie 2017
Trimiteti-le prin posta cu confirmare de primire o cerere de demisie cu/fara preaviz sau de incetare a c.i.m. cu acordul partilor .
Doamna freeelis, despre demisie vb.? Va rog sa obs. Ca persoana nu figireaza la acea societate cu CIM! Deci.... a lucrat la negru! Ref. la intrebarea dumneaei , poate face o plangere la ITM cum ca a lucrat la negru , iar ca dovada ca ar fi lucrat acolo poate folosi ori ce inscris pe care il are ( flutirasi de.salariu, adeverinte, legitomatie etc.) de asemenea, se poate adresa instamtei de judecata, pt. perioada lucrata sa oblige societatea sa i plateasca darile catre.stat
Cititi mai bine mesajul initial ..

In urma sesizarii am fost informata ca eu inca figurez cu contract de munca deschis la acea societate ...
Buna ziua! Am lucrat cu contract, insa am fost concediata printr-un simplu mesaj pe telefon,fara preaviz si fara sa -mi primesc banii pe zilele de concediu pe care nu am apucat sa le iau la ei.In urma plangerii la ITM mi s-a spus ca figurez in continuare ca angajata la acea societate.
Multumesc pt raspuns, insa daca fac acest lucru banuiesc ca nu mai primesc banii pe zilele de concediu ramase?!

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa depun plangere la itm ? ruslana ruslana Inainte de sarbatori am fost anuntata de catre seful meu sa imi caut de lucru ca firma se va inchide in cateva luni.Contabila mi-an spus sa fac cerere de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz zeul zeul Buna seara.Am o mare nelamurire. Ieri 22 iamuarie mi-am dat demisia fara preaviz, din cauza nerespectarii comtractului de catre angajator. Am fost chemat sa ... (vezi toată discuția)