avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce sanse am sa depun plangere la itm ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce sanse am sa depun plangere la itm ?

Inainte de sarbatori am fost anuntata de catre seful meu sa imi caut de lucru ca firma se va inchide in cateva luni.Contabila mi-an spus sa fac cerere de incetare a activitatii dar cu acordul partilor, am fost de acord dar nu stiam ce va urma.
Am tot sunat dupa cartea de munca dar fara rezultat;intr-un final m-a sunat contabila si a spus ca nu imi poate da cartea de munca decat daca le fac alta cerere, de demisie, pentru ca la camera de munca au realiza(cica)ca au beneficiat de programul student si ar lua amenda daca eu nu " imi dau demisia ".
Eu stiam ca nu au beneficiat de acest program, se pare ca au mintit.
Eram hotarata sa nu le dau nimic, pentru ca nu am dus-o tocmai bine ca angajata a lor, dar dupa rugaminti am cedat.M-am gandit ca daca ei nu sunt oameni cinstiti si cu bun simt, sa fiu eu.Grabita sa iau cartea de munca nu am observat ca era o greseala( data de incheiere era 01.01.2006 si nu 2007).Acum nu vor sa imi modifice sub nici o forma, nici nu mai raspund la telefon.
As vrea sa fac o plangere la itm, sunt obligati sa modifice dar nu vor.Au scapat de amenda , de ce sa ma ajute ?
Ma intreb cum au reusit sa scoata cartea de munca de la itm, incheiata cu demisie cand ei aveau la firma cererea mea de incetare cu acordul partilor.Cererea de demisie le-am dat-o cand am primi cartea de munca .
Ce sfat imi dati ?
Am vreo sansa sa reusesc cu plangerea mea, mi se poate modifica in cartea de munca data corecta ?
Daca le-am dat acea cerere de demisie, mi se poate intampla ceva ?
Dati-mi un sfat va rog.M-am saturat de angajatori fara scrupule, care invart angajatii pe degete, santajeaza si isi bat joc .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oszkar , utilizator 18:40, 29 Septembrie 2011
DA , ai o sansa daca ai cumva copie dupa cererea de incetare cu acordul partilor si o copie dupa demisie sau macar un numar de inregistrare a lor! Daca nu, nu prea ai cum sa dovedesti si iti ia o groaza de timp. Cu martori este mai greu si mai costisitor. Poti totusi dovedi ca tu ai lucrat pana in 2007 daca ai fluturasii de salariu. Daca ai macar ceva din ce ti-am zis sar putea sa ai sanse destule pentru ca instanta il va obliga sa aduca celelalte documente. Statul de functii, statul de plata etc.
Re: primul raspuns

Nu am cum sa dovedesc, au distrus prima cerere si oricum ce valoare avea acel numar ? Foile din caiet se pot rupe usor...Au mai facut de astea. Si ei mi-au scos cartea de munca de la itm pe baza cererii mele de demisie care nu exista, ori au scris ei una ori au mintit ca o vor aduce ulterior.Eu vreau sa le fac plangere pt santaj si pt faptul ca nu vor sa imi modifice in cartea de munca, sunt obligati.Sunt dovezi ca am lucrat la ei, cred ca am fluturas si apar pe statul de plata.
In plus am inregistrare ( cu contabila ) cand incerca sa ma convinga sa fac cerere de demisie.
Sper doar sa depun plangere unde trebuie si sa se faca dreptate.
Am si eu o problema. De vreo doua luni, sunt angajat la o firma din buzau. acum 2 luni am semnat si contractul, inca nu am primit copia. Conditiile si comportamentul angajatorului s-au schimbat radical dupa ce am semnat, asa ca acum vreau sa plec cat mai repede. De preaviz nici nu se pune problema, probabil ca m-ar macelari in 15 zile sa stie ca o sa plec... deci, intrebarea e: pot sa ma folosesc de fptul ca nu mi-au dat contractul si sa plec?
In al doilea rand, eu nu am facut decat sa semnez respectivul contract. am carte de munca, dar nu le-am adus-o eu. e posibil sa se duca sa o ia ei de la itm fara acordul meu?
Poti sa-ti faci cerere de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor, potrivit art.55 lit.b C.muncii sau poti face cerere de demisie.
Se poate lua cartea de munca de la itm fara acordul tau. Fiecare angajator desemneaza o persoana care sa se ocupe de relatiile cu itm-ul.
Multumesc mult. Oricum, am iteles ca in momentul in care munca prestata nu este in totalitate legala CIM devina automat nul?

Alte discuții în legătură

Preaviz ketzia ketzia Am primit preaviz conform Art. 73(1) si 65(1) pentru 21 zile pe motiv de reorganizare a activitatii, urmand sa fiu trimisa in somaj.Vreau sa stiu ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi elibereze cartea de munca VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 am fost data afara din firma verbal ,fara nici o decizie ,mi-am luat medical preventiv ,intre timp au trimis instintare ca nu m-am prezetat la lucru timp de ... (vezi toată discuția)
Am fost fortata sa imi dau demisia, ce ma sfatuiti sa fac? vasilicalaura vasilicalaura Pe data de 15.02.2010 firma Kaufland am fost fortata sa imi dau demisia.Nu mi s-a dat posibilitatea sa ma disculp orice ziceam faceau in asa fel de era tot ... (vezi toată discuția)