Inainte de sarbatori am fost anuntata de catre seful meu sa imi caut de lucru ca firma se va inchide in cateva luni.Contabila mi-an spus sa fac cerere de incetare a activitatii dar cu acordul partilor, am fost de acord dar nu stiam ce va urma.
Am tot sunat dupa cartea de munca dar fara rezultat;intr-un final m-a sunat contabila si a spus ca nu imi poate da cartea de munca decat daca le fac alta cerere, de demisie, pentru ca la camera de munca au realiza(cica)ca au beneficiat de programul student si ar lua amenda daca eu nu " imi dau demisia ".
Eu stiam ca nu au beneficiat de acest program, se pare ca au mintit.
Eram hotarata sa nu le dau nimic, pentru ca nu am dus-o tocmai bine ca angajata a lor, dar dupa rugaminti am cedat.M-am gandit ca daca ei nu sunt oameni cinstiti si cu bun simt, sa fiu eu.Grabita sa iau cartea de munca nu am observat ca era o greseala( data de incheiere era 01.01.2006 si nu 2007).Acum nu vor sa imi modifice sub nici o forma, nici nu mai raspund la telefon.
As vrea sa fac o plangere la itm, sunt obligati sa modifice dar nu vor.Au scapat de amenda , de ce sa ma ajute ?
Ma intreb cum au reusit sa scoata cartea de munca de la itm, incheiata cu demisie cand ei aveau la firma cererea mea de incetare cu acordul partilor.Cererea de demisie le-am dat-o cand am primi cartea de munca .
Ce sfat imi dati ?
Am vreo sansa sa reusesc cu plangerea mea, mi se poate modifica in cartea de munca data corecta ?
Daca le-am dat acea cerere de demisie, mi se poate intampla ceva ?
Dati-mi un sfat va rog.M-am saturat de angajatori fara scrupule, care invart angajatii pe degete, santajeaza si isi bat joc .
Multumesc.
1. Daca in perioada de preaviz nu va primeste la serviciu dar va ponteaza prezent si va plateste este foarte bine.
2. Daca nu va plateste salariul compensator va adresati Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. Salariul compensator este obligatoriu conform CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
lucrez la o firma d 6 luni... mi-au oprit banii p 2 luni ... am avut o discutie cu sefa legata de bani si mi-a spus sa ma duc maine la munca sa.mi semnez demisia.... i-am spus k atata timp cat nu-mi primesc banii pe lunile care le-am muncit nu-mi semnez nicio demisie( toate fetele care si-au dat demisia si au stat in preaviz nu au m.ai primit niciun ban ) si mi-a spus k dak nu vreau eu se duce la itm si are ea grija d mine ptr indisciplina... ce ar putea sa.mi faca??? vreau sa stiu ce pot face sa.mi recuperez banii nu vreau sa.mi dau demisia
Poate sa maerga la ITM, intrucat nu ITM-ul va decide concedierea dvs ... Daca va decide concedierea dvs pentru indisciplina fara a efectura procedura prevazuta de lege, atunci puteti ataca decizia de concediere in termen de 30 de zile de la comunicare.
De asemenea, puteti depune sesizare la ITM sau la Inspectia Muncii pentru neplata salariului , concomitent cu promovarea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului.
Buna seara.Am si eu o problema.Lucrez intr-un club din Cluj-Napoca si recent am fost concediat de catre patron deorece nu aveam vin la rece in frigider.Stiu ca suna absurd dar astfel de concedieri au loc foarte des la trustul la care lucrez (Janis,Cluj-Napoca).Desi se dau oameni afara pe capete,acestia nu sunt concediati ci li se spune sa mearga la birou si sa-si semneze lichidarea.Daca as depune si eu plangere la ITM credeti ca ar putea primi amenda firma ? Sau ce o sa se intample ? Sincer ni se taie ture pt orice aberaie,si din cate stiu eu taierile de ture sunt ilegale...Astept raspuns.Multumesc
Preaviz
ketzia
Am primit preaviz conform Art. 73(1) si 65(1) pentru 21 zile pe motiv de reorganizare a activitatii, urmand sa fiu trimisa in somaj.Vreau sa stiu ce drepturi ... (vezi toată discuția)