avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este diferenta dintre studii superioare si SSD
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este diferenta dintre studii superioare si SSD

Buna ziua,
As dori si eu parerea dumneavoastra cu privire la diferenta dintre studiile superioare si SSD (studii scurta durata). Se face cumva vreo referire la ele in legea salarizarii unice?? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cocuta1973 , utilizator 09:32, 12 Septembrie 2009
freeelis a scris:

Dupa Legea nr.288/2004 se incadreaza in ciclul I ;) ... adica studii universitare cu licenta, iar in legea salarizarii unice se face deosebire intre ciclul I si ciclul II .

Putem observa ca Legea era in vigoare la data absolvirii (2007).

freeelis a scris:

Oare? ... dupa Legea nr.288/2004 se incadreaza in ciclul I ;) ... adica studii universitare cu licenta, iar in legea salarizarii unice se face deosebire intre ciclul I si ciclul II .

Nu conteaza cu ce lege a incheiat, deoarece nu s-a aplicat retroactiv. Conteaza cu ce lege a inceput. Nu credeti....
Sunt sigura ca e de studiile sunt lunga durata, dar nu vreau sa insist.
Conteaza cu ce lege a incheiat ... intrucat la data absolvirii facultatii era in vigoare Legea nr.288/2007 care reglementeaza organizarea studiilor universitare pe trei cicluri, respectiv studii universitare de licenta, studii universitare de masterat si studii universitare de doctorat.
Eu am terminat (licenta) Fac de Drept, invatamant de zi, in 1999. 4 ani, pt ca nici acum nu exista mai mult.Pe atunci o terminai si...pe-aci ti-e drumul. B-) De-abia dupa 2003 a inceput chestia cu masterele bla bla. :( . Deci acum se vor face diferente de salarizare si altele, pe criteriul studii superioare de scurta sau de lunga durata?! Dar cei care au deja 40-50 de ani, ce fac? Ne apucam sa facem toti mastere, ca sa putem avea acelasi salariu ca cel avut la care cerinta era doar sa fii licentiat? sau cum? #-o
Potrivit art.18 alin.2 din Legea nr.288/2004, diplomele absolventilor de invatamant superior sunt recunoscute si ofera drepturi in conditiile stabilite de legislatia in vigoare la data obtinerii actului de finalizare a studiilor.
Multumesc mult!:)

Alte discuții în legătură

Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)
Pot promova pe studii superiore daca am absolvit o facultate de 3 ani? Raluk24 Raluk24 Sunt absolventa a Facultatii de management financiar contabil promotia 2010 (durata studiilor 3 ani), 180 credite de stiudiu transferabile (ECTS), licentiata ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata gabi12345 gabi12345 absolventii de facultate de 3-4 ani, respectiv ciclul I Bologna, sunt considerati cu studii superioare de scurta durata? (vezi toată discuția)