avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Prima Casa

Buna ziua,
Vand o casa prin Prima Casa si vreau ca banii sa-i primesc in euro in cont. Din cate am inteles creditul prima casa se acorda in lei. Cum pot sa fac (antecontractul, contractul) ca eu sa pot primi in cont linistit banii in euro fara sa existe vreo discutie ca eu sa primesc banii in lei si sa fiu eu nevoit sa-i transform in euro si sa pierd la conversie. Pur si simplu vreau ca la finalul tranzactiei sa imi intre euro in cont.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 17:14, 20 Februarie 2017
E foarte simplu: discutati cu cumparatorul care, la randul sau va comunica la banca faptul ca doriti plata in Euro. De asemenea, atat in antecontract cat si in contract mentionati suma datorata in Euro. Eu personal am facut asta anul trecut la o vanzare si nu a fost nici o problema. Banca a fost BCR, daca va ajuta cu ceva dar si Transilvania stiu ca accepta si in principiu nici o banca nu are de ce sa nu accepte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Vanzare prima casa dupa 5 ani Kroe Kroe Buna ziua De 2 luni ma chinui sa obtin acorduri in vederea vanzarii unei garsoniere obtinute prin programul Prima Casa, in ianuarie 2010. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament eeeee eeeee Buna ziua! Va rog foarte mult sa imi dati mai multe detalii cu privire la urmatoarea situatie. Vreau sa vand un apartament; a venit o familie de tineri si au ... (vezi toată discuția)