avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Bună ziua, îmi pot da demisia imediat după concediu de odihnă, ținând cont de faptul că acest concediu e restant (de anul trecut) ? Sau trebuie să mai lucrez o perioadă ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 19 Februarie 2017
Puteti sa va depuneti demisia dupa efectuarea concediului de odihna.

Insa trebuie sa stiti cademisia poate fi cu sau fara preaviz.

De asemenea, puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor, situatie in care nu se acorda preaviz.
Dacă am specificat demisie, e clar că nu vreau preaviz (cu motivul că nu respectă fișa postului). Mulțumesc.
Chiar credeti ca daca ati specficat "demisie", aceasta inseama si fara preaviz ?

1. Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

2. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede si excepții de la regula, în care salariatul își poate da demisia fără preaviz, si anume :
- in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă. Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.

- in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

3. La art.40 alin.2 C.mun. sunt prevazute anumite obligatii ale angajatorului , si anume:
a) sa informeze salariatii asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca;
b) sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca;
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
d) sa comunice periodic salariatilor situatia economica si financiara a unitatii, cu exceptia informatiilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natura sa prejudicieze activitatea unitatii. Periodicitatea comunicarilor se stabileste prin negociere in contractul colectiv de munca aplicabil;
e) sa se consulte cu sindicatul sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor in privinta deciziilor susceptibile sa afecteze substantial drepturile si interesele acestora;
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;
h) sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului;
i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

Daca una dintre aceste obligatii nu a fost indeplinita de catre angajator, atunci salariatul poate demisiona fara preaviz.
In conformitate cu art. 81 alin. (8) din Codul Muncii, salariatul poate demisiona fără preaviz numai dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă. De exemplu, nu plăteşte salariul, nu ia măsuri pe linia asigurării sănătăţii ori securităţii în muncă, nu creează condiţii optime pentru îndeplinirea normelor de muncă etc. Într-o atare ipoteză, contractul încetează chiar în ziua în care salariatul transmite notificarea sa angajatorului.
D-ul Freeelis, cunosc aceste articole, m-a interesat doar dacă îmi pot da demisia după concediu de odihna. Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Demisie dupa concediul de odihna Cornelia Oprisan Cornelia Oprisan Buna seara , lucrez la aceasta firma de 7 luni , mi se aproba concediul de odihna doar 7 zile lucratoare si vreau la intoarcere sa-mi dau demisia cf art 81 ... (vezi toată discuția)
Demisie fără preaviz Frcluc Frcluc Buna lucrez la o firmă de transport pe comunitate de o lună jumate și de cand am inceput munca tot suna pe tel firmei care este la camion șoferii care au ... (vezi toată discuția)
Pot să îmi dau demisia și să nu stau in preaviz? sau daca ... irinaramona irinaramona Pot să îmi dau demisia și să nu stau in preaviz? Sau daca este obligatoriu sa stau in preaviz pot sa intru in concediu medical in perioada de preaviz? Va ... (vezi toată discuția)