Buna ziua,
Angajatorul refuza sa imi acorde zilele de concediu neefectuate ramase de anul trecut(15 zile).Spune ca mi le va plati insa eu vreau sa le efectuez.
As putea sa il actionez in judecata si sa duc ca proba email-urile in care imi spune ca nu are personal sa puna in locul meu si de aceea nu poate sa imi dea concediu.Multumesc
Da, va puteti adresa instantei de judecata. Dar, dvs ati inaintat o solicitare scrisa angajatorului, cum ca vreti sa.va efectuati CO? Daca ati facut acest lucru, va scris pe solicitare ca nu va aproba si ca o sa va plateasca zilele restante? Ref. la instanta, solicitarea scrisa este dovada! Instanta insa ...
nu l va obliga sa va acorde zilele restante daca angajatorul vi le compenseaza in bani! Desi in codul muncii se precizeaza ca zilele de.CO neefectuate se compwnseaza in bani la rezilierea CM.
Da le-am trimis notificare scrisa atasat intr-un email intrucat nu o pot depune la sediu, sediul fiind in bucuresti si eu in Baia Mare.Intrebarea mea este daca refuzul lor de a-mi acorda concediul poate constitui temei legal de a-mi da demisia fara preaviz? Multumesc
Este considerat nerespectarea c.i.m. un astfel de refuz , insa consider ca acel refuz trebuie sa fie nejustificat in cazul demisie fara preaviz ... daca este un refuz justificat, atunci angajatorul poate decide neacordarea CO.
Demisie
Daliborka
Buna seara,
in cazul in care o persoana are concediu de odihna aprobat(semnat si de seful de departament) in perioada 14 august-22 august iar in data de 10 ... (vezi toată discuția)