avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributie la pensie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributie la pensie

Buna ziua,
as dori sa aflu cum pot plati contributia la pensie in situatia in care nu mai sunt angajat .Am lucrat in sistemul bugetar timp de 15 ani iar din motive familiale a trebuit sa renunt anul trecut.Ma gandesc insa ,cum eu locuiesc acum in Italia,sa contribui la sistemul de pensii in Romania deoarece aici nu lucrez.Imi puteti sugera pasii de urmat?Multumesc anticipat!! :)
Cel mai recent răspuns: alexalex2016 , utilizator 14:55, 25 Februarie 2017
Incheiati un contract de asigurare cu Casa de pensii in raza careia aveti domicilul in tara.

In conformitate cu prevederile legii bugetului de asigurări sociale de stat pe anul 2017, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socialǎ este de 1096 lei (35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale: 3131 lei).

Contribuţia de asigurări sociale care se va plati lunar este:
– conditii de munca normale : 26,3% (minim 288 lei ).

Plata contribuţiei de asigurări sociale se face lunar de către asiguraţii în baza unui contract de asigurare sau plata poate fi făcută, în numele lor, de către orice altă persoană, în contul casei teritoriale de pensii la care sunt asiguraţi, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează plata.
Plata contribuţiei de asigurări sociale se poate face şi anticipat, pe o perioadă de cel mult 12 luni.
:love: :wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere contract de munca andreeaalexandra andreeaalexandra Buna ziua, ca rog frumos,daca ma poate indruma cineva in urmatoarea problema. Sunt administratorul unei firme de taxi,am doar o masina pe firma,am ... (vezi toată discuția)
Plata cas dorinstancescu dorinstancescu buna ziua. INTREBAREA 1: NU sunt salariat, in ianuarie 2017 castig ca pfa 900 lei. idem in toate lunile lui 2017. in 2018 cat CAS (contributie pt pensie) ... (vezi toată discuția)
Cum pot platii in continuare contributiile pt.pensie Papadiile2 Papadiile2 Doresc sa platesc contributia pt pensie si sanatate.Unde si ce suma.Mai am 3 ani pana la pensie pt limita de varsta.Am avut un salar de 2200 lei.Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)