avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescrierea pedepselor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescrierea pedepselor

Bună seara. O întrebare am si eu pt dumneavoastră. În vară anului 2010 am fost oprit de politie rutiera pentru depășirea vitezei în localitate. Am luat amenda Dar pentru faptul că viteza comunicată de ei nu corespundea cu realitatea,i-am acționat în instanță(ei susțineau că aveam viteza de 102 km/h,dar în realitate era sub 100 km/h). Am pierdut procesul în anul 2011,dar am făcut recurs si am așteptat decizia. Aceasta a venit în ianuarie 2017,si îmi spuneam că am pierdut si trebuie sa predau carnetul de șoferi. Întrebarea mea este dacă aceasta pedeapsa se putea prescrie deoarece a trecut mai mult de 5 ani de la decizia instanței. Mulțumesc anticipat. O seara buna !
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 21:41, 21 Februarie 2017
Din pacate sancțiunea contravențională nu e prescrisa.
Va trebui să va raliati dispozițiilor instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier ... anso1 anso1 situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier si neaplicate pe strada (semne de circulatie puse in mod abuziv si interesat, in ... (vezi toată discuția)
Adresa de la insp.de politie bartalis eva bartalis eva Buna ziua, am primit o adresa de la insp.de politie rutiera, ca o masina a SC bartacom srl citez.In conformitate cu art 102/1/14 coroborat cu art.98/5 din ... (vezi toată discuția)
Suspendare 90 zile permis Liviu is Liviu is Buna ziua, aseară am depășit viteza cu 51km/h având 111km/h ,pe un sector de drum de 60km/h, mașină radrar aflându-se în mișcare . Am primit ... (vezi toată discuția)