Buna ziua! Am lucrat la o firma de distributie,am facut incasat o suma de la clienti si am declarat alta la firma. Pe cea albastra era o suma,pe cea rosie alta... nu mai eram sub contract cu acea firma,asteptam sa mi se faca alt contract peste 2 luni. Nu am mai stat sa pun banii la loc si acum sunt chemat pe la politie. Mi se cere prejudiciul altfel o sa ma bage in instanta. Prejudiciul nu e mare,4000 de lei,dar cand nu ii ai,sunt multisori. Eu sunt dispus sa ii dau in 3-4 luni. Ce sanse fara pedeapsa as avea daca ma da in istanta?4000 lei dintre care:2000 lei lipsa stoc aparuta din senin,800 facturi nerecunoscute de clienti,1200 chitantele din total am dat 400 lei
Riscati sa fiti trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea cu posibilitatea ca instanta sa dispuna suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
Este posibil sa faceti o intelegere amiabila scrisa sau un acord de mediere in care sa esalonati plata pe 3-6 luni. Va este necesar daca nu aveti toti banii dar aveti intentia de a repara paguba.