avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

Buna ziua! Am lucrat la o firma de distributie,am facut incasat o suma de la clienti si am declarat alta la firma. Pe cea albastra era o suma,pe cea rosie alta... nu mai eram sub contract cu acea firma,asteptam sa mi se faca alt contract peste 2 luni. Nu am mai stat sa pun banii la loc si acum sunt chemat pe la politie. Mi se cere prejudiciul altfel o sa ma bage in instanta. Prejudiciul nu e mare,4000 de lei,dar cand nu ii ai,sunt multisori. Eu sunt dispus sa ii dau in 3-4 luni. Ce sanse fara pedeapsa as avea daca ma da in istanta?4000 lei dintre care:2000 lei lipsa stoc aparuta din senin,800 facturi nerecunoscute de clienti,1200 chitantele din total am dat 400 lei
Dati-le banii inapoi si multumiti-le daca nu depun plangere penala impotriva dvs, daca depun lucrurile se complica.
Pai nu am de unde sa dau suma asta momentan. Daca ma da in judecata,ce se poate intampla?
Riscati sa fiti trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea cu posibilitatea ca instanta sa dispuna suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
Este posibil sa faceti o intelegere amiabila scrisa sau un acord de mediere in care sa esalonati plata pe 3-6 luni. Va este necesar daca nu aveti toti banii dar aveti intentia de a repara paguba.
Adica sa imi dea puscarie cu suspendare?sau cu executare?

Alte discuții în legătură

Delapidare, fara antecedente penale theeyebt theeyebt Buna seara. Va scriu ca am ceva probleme la firma la care am lucrat, cat timp am fost angajat la ei timp de 4 luni am sustras niste bani necuveniti, adica pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am o întrebare și eu . la prima fapta furt calificat ... Madalina Anamaria Madalina Anamaria Bună ziua ! Am o întrebare și eu . La prima fapta furt calificat conținu 4 acte . Reținere 24 de ore ulterior control juridiciar 60 de zile . Fapta ... (vezi toată discuția)
Repetarea in decurs de 11 luni a unei fapte penale cristinei cristinei buna ziua domilor am o intrebare care ma framanta sper sa aveti timp si pentru mine pentru ca sunt disperat in urma cu 9-10 luni am fost prins circuland cu ... (vezi toată discuția)