avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare, fara antecedente penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare, fara antecedente penale

Buna seara. Va scriu ca am ceva probleme la firma la care am lucrat, cat timp am fost angajat la ei timp de 4 luni am sustras niste bani necuveniti, adica pe chitantele care le taiam la client sciam o suma si pe chitanta rosie care o predam la firma cu tot cu bani alta suma valoare este in jur de 10.000 ron, din cate am inteles de la niste amici (tot agenti de vanzari) unii clienti au fost chemati la politie pentru declaratii si le-au cerut copii dupa facturi si chitante. Acasa nu am primit nici o instiintare ca as fi cercetat, dar in cazul in care voi fi cercetat sau chemat la politie pentru declaratii imi asum fapta si voi recunoaste tot ce am facut, vreau sa va intreb ce pedeapsa risc? mentionez ca nu am antecedente si prejudiciul nu a fost recuperat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:59, 12 Noiembrie 2014
Noul cod penal ART. 295
Delapidarea
(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Tentativa se pedepseşte.
Ce sanse as avea sa primesc cu suspendare? daca nu am avut nici o abatere pana acum?
Exista si posibilitatea de a obtine suspendarea pedepsei cu executare, dar depinde de mai multi factori, printre care: modul si mijloacele de savarsire a faptei, scopul urmarit, imprejurarile concrete de savarsire, conduita suspectului/inculpatului anterior savarsirii faptei si eforturile depuse pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor o infractiunii.

Este preferabil ca inca din faza de cercetare sa faceti demersuri pentru a nu se mai ajunge in instanta.
Daca procurorul considera ca nu exista interes public in urmarirea faptei, va da o solutie in sens, conform art 318 din CPP .
Este foarte important sa acoperiti prejudiciul intergal, ca sa aveti sanse la clasarea si renuntarea la urmarirea penala.
Daca acopera prejudiciul si implicit recunoaste fapta, solutia procurorului nu poate fi clasarea.
Renuntarea la urmarire penala este o solutie posibila, in acest sens ar fi util pentru dvs sa incheiati un acord de mediere cu partea civilă prin care să conveniti o modalitate de reparare a prejudiciului, procurorul va poate acorda si un termen de max.9 luni in acest scop.
Cum in mod sigur prejudiciul nu va fi recuperat veti ajunge la o condamnare cu executare sau cu suspendare.

Nu se poate stabili asa pur si simplu o pedeapsa si modul individualizarii intrucat depinde de foarte multe lucruri...

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ieri am săvârșit o fapta incriminata penal, de ... Andreii456 Andreii456 Buna ziua, Ieri am săvârșit o fapta incriminata penal, de care nu sunt mândru. Am fost prins furând împreuna cu un prieten dintr-un magazin alimentar, ... (vezi toată discuția)
Delapidare polegnala polegnala Buna ziua,am comis fapta de delapidare in urma cu cateva luni....prejudiciul este undeva la 3000 lei ,am recunoscut fapta de prima data a politie,apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Inselaciune,fals in inscrisuri private,uz de fals.... un om simplu un om simplu BUNA Am o cunostinta care este acuzat de fals,uz de fals,inselaciune si a fost anchetat in stare de libertate iar acum s--a ajuns la proces fiind ... (vezi toată discuția)