avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune,fals in inscrisuri private,uz de fals....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune,fals in inscrisuri private,uz de fals....

BUNA
Am o cunostinta care este acuzat de fals,uz de fals,inselaciune si a fost anchetat in stare de libertate iar acum s--a ajuns la proces fiind inculpat.Ideea este ca a fost citat de 3 ori la instnta dar nu sa prezentat fiind citat si cu mandat de aducere dar nu este in tara si nu are nici avocat.
Poate sa elibereze procurorul mandat de arestare preventiva?
Are vreo sansa sa scape cu fata curata?
prejudiciul este de aproximativ 9000 euro
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 19:47, 26 Iunie 2009
daca acuzatiile se dovedesc a fi adevarate,nu are sanse sa scape.Pana la urma il vor gasi si va fi adus.Ar fi mai bine sa-si caute avocat si sa rezolve problema pana nu se "ingroasa gluma".
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
La cate citatii sau termene il poate da in urmarire?
sau il cauta in italia?
In timpul procesului, masura arestarii se poate lua numai de catre instanta de judecata, nu de procuror. In cazul infractiunilor pentru care pedeapsa este de 5 ani sau mai mare (ati mentionat inselaciunea) asistenta juridica este obligatorie. Masura arestarii inculpatului care se afla in strainatate se poate lua si in lipsa acestuia, ca exceptie de la regula prezentei obligatorii a inculpatului. Mandatul emis de judecator se va inainta organelor de politie spre executare. Exista o procedura specifica privind executarea mandatelor fata de persoanele care nu se afla in tara.
Sunt de acord cu domnii avocati.In masura dovedirii faptelor,avand in vedere si faptul ca nu este in tara si ca se opoate considera ca o fuga de raspundere,amicul dvs.,poate fi condamnat cu inchisoarea.De asemeni in masura dovedirii sustragerii acestuia de la raspundere se poate emite mandat de arestare preventiva cu urmarire,locala,generala si internationala
nu are sanse cu ceva suspendare?

Alte discuții în legătură

Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa - minor eduardlucian eduardlucian Buna ziua! In cazul a doi minori de 17 ani fiecare, care au savarsit fapta de furt calificat (art. 209 C.p., art.208 al.1, 209 al.1 lit.a, e, g C.p., cu aplic. ... (vezi toată discuția)
Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)