avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa - minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa - minor

Buna ziua! In cazul a doi minori de 17 ani fiecare, care au savarsit fapta de furt calificat (art. 209 C.p., art.208 al.1, 209 al.1 lit.a, e, g C.p., cu aplic. art.41 al.2 C.p., art.99 al.2 şi următoarele C.p.), exista posibilitatea unei pedepse cu suspendare? Au recunoscut in totalitate faptele si au ajutat la recuperarea prejudiciilor. De mentionat ca ce doi mai au la activ cateva furturi (primind amenzi administrative). Ei se afla deja in arest preventiv. Va multumesc!
Buna ziua,
Teoretioc DA! Dar se pune intrebarea, daca justitia si-a aratat clementa de cateva ori fara a-i determina sa-si schimbe comportamentul, merita?
Poate ca stand inauntru se indreapta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Sunt in totalitate de acord cu dumneavoastra, dar totusi inteleg ca exista "ceva" sanse ( dar mici) din spusele dvs... Va multumesc pt timpul acordat!
Ați putea beneficia de supendarea executării unei eventuale pedepse aplcate, întrucât, datorită faptului că pedepsele aplicate minorilor se reduc la jumătate față de majori , chiar în condițiile aplicării unui spor pentru că observ că este vorba despre infracțiune continuată, ar putea să nu depășească 3 ani, așa cum prevede art. 81 cp sau 4 ani , în caz de suspendare a executării pedepsei sub supraveghere, conform art. 86 cp.
Nu prea vad cu suspendare pentru ca se afla deja in arest preventiv. Dar cine stie, puteti incerca.
Initial au fost arestati pentru "talharie in forma agravanta". In perioada arestului (primului mandat, pt. ca se afla la al doilea mandat de arest preventiv de 19 zile) li s-a schimbat incadrarea in "furt calificat". Am inteles ca au fost dusi la procuror si acolo li s-a prezentat dosarul si acuzatia de furt. Dupa acest fapt ei au atacat legalitatea masurii de arest preventiv, respingandu-se ca nefondat, ei facand din nou recurs, urmand a se judeca luna urmatoare. Acum cateva zile am aflat ca cineva acuzat de talharie si care a stat 3 luni in arest preventiv a primit 4 ani cu suspendare, dar nu avea nimic in trecut (N.U.P.-uri sau ceva penal) fata de cei doi minori de care am vorbit mai sus. Este posibil ca sentinta finala sa se dea si in timpul mandatului de arest preventiv sau trebuie ca acesta sa se incheie? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Complicitate la talharie st3f22 st3f22 deci asi vrea sa aflu ca aproximativ Robert ca-ti ani poate primi sau daca are posibilitate sa primeasca suspendare,mentionez ca ii prima sa fapta ... (vezi toată discuția)
Furt calificat gya_dulcyk gya_dulcyk buna seara, am un prieten care in urma cu cateva zile a intrat in casa unei persoane impreuna cu inca un prieten si au furat bani, ob de valoare si trei ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine liberare pe control judiciar in cazul acesta? maria_87 maria_87 Un tanar de 24 de ani a comis un furt pentru care a primit 1 an si 6 luni cu suspendare dupa 6 luni a comis un altul care sunt sansele lui sa scape de ... (vezi toată discuția)