avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complicitate la talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complicitate la talharie

deci asi vrea sa aflu ca aproximativ Robert ca-ti ani poate primi sau daca are posibilitate sa primeasca suspendare,mentionez ca ii prima sa fapta penala...
multumesc

Politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si identificat pe Robert de 23 ani, Traian de 19 ani, si Andrei de 17 ani ca fiind principalii suspecti de savarsirea a doua infractiuni de talharie. In 6 ianuarie, ora 05.25, Delia de 37 ani, din ...., a fost deposedata de o geanta cu acte si bunuri, prin folosirea violentei si amenintarea cu un cutit, in statia de autobuz de pe strada ..... In aceeasi zi, ora 8.05, Dorina de 47 ani, din ...., a fost deposedata de o geanta cu acte si bani, prin violenta si folosirea unui spray lacrimogen in timp ce se afla pe strada....

Robert este cercetat penal pentru complicitate la talharie, iar ceilalti doi pentru talharie.

Judecatoria ... a emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Robert si Traian, iar fata de Andrei a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 19 zile.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:48, 9 Februarie 2012
Complicele se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru autor (art. 27 Cod penal).

Traian si Andrei sunt cercetati pentru savarsirea, in concurs, a doua fapte prevazute la art. 211, alin. (2), lit. c) Cod penal - varianta agravata a talhariei, care se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani.

Pedeapsa pentru complice urmeaza a se stabili intre aceste limite de pedeapsa, tinandu-se seama de contributia acestuia la savarsirea infractiunii si de criteriile generale de individualizare a pedepsei. Eu nu vad posibila aplicarea unei pedepse cu suspendare, in privinta lui Robert.

Instanta poate avea in vedere, la individualizarea pedepsei, conduita buna a lui Robert inainte de savarsirea faptei prevazute de legea penala. De asemenea, trebuie ca acesta sa colaboreze cu organele de cercetare penala, sa incerce sa repare paguba pricinuita, sa se prezinte in fata autoritatii, sa recunoasca fapta si, in general, sa aiba o comportare sincera pe tot parcursul procesului penal.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Parerea mea este ca in Cazul lui Robert sansele unei suspendari sunt nule, intrucat exista cam multe agravante , loc public, timpul noptii, faptele comise de 2 sau mai multe persoane impreuna, participarea unui minor ( cel care are 17 ani). In plus, putem vorbi de varianta agravanta a infractiunii de talharie, intrucat a folosit acel spray lacrimogen.
De altfel, pentru niciunul dintre participanti nu vad solutii prea blande, tinand cont de conditiile comiterii faptelor , de concurs de infractiuni , in cazul caruia legea prevede spor de pedeapsa.
va multumesc....am aflat mai multe detalii,nici vorba de suspendare,cred ca o sa primeasca multi ani...
Depinde foarte mult daca vor angaja avocati si daca vor avea noroc...
Nu este imposibila o pedeapsa cu suspendare in zilele noastre dar depinde de multe variabile...printre care si ce instante ii vor judeca...
va inteleg numa ca...cu avocati am vorbit...pentru 5000 de euro garanteaza ca scapa cu 1 an jumate...robert sa prezentat la politie si a dat tot afara..fapt pentru care Traian si Andrei au declarat ca robert a planificat tot...prejudiciul este de 27 mil si problema ii ca robert a scos bani din bancomat si a bagat aurul furat pe numele lui in amanet...cazul va fi judecat de tribunalul cluj si din cate am inteles va avea avocat din oficiu pentru ca azi o sunat acasa si o zis sa nui caute nici un avocat...ce am mai aflat ca Andrei de 17 ani va fii lasat in libertate... sper ca si intelegeti ceva din ce am scris...:)

Alte discuții în legătură

Despre penal-condamnare gabitzu1ro gabitzu1ro Solutie: În baza art. 211 alin 2 lit. b şi c şi al. 2 indice 1 lit. a Cod penal rap. la art. 74 al. 1 lit. b şi c C.pen şi 76 lit. b C.pen.,condamnă pe ... (vezi toată discuția)
Am primit 1 an cu suspendare ADYssa ADYssa pentru infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului!! mai am apel si recurs!! as vrea si eu sa stiu la cat timp se ... (vezi toată discuția)
Complice talharie calificata minor alex231 alex231 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si identificat pe Robert de 16 ani, Traian de 17 ani, ca fiind principalii suspecti de savarsirea a ... (vezi toată discuția)