avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa - minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa - minor

Buna ziua! In cazul a doi minori de 17 ani fiecare, care au savarsit fapta de furt calificat (art. 209 C.p., art.208 al.1, 209 al.1 lit.a, e, g C.p., cu aplic. art.41 al.2 C.p., art.99 al.2 şi următoarele C.p.), exista posibilitatea unei pedepse cu suspendare? Au recunoscut in totalitate faptele si au ajutat la recuperarea prejudiciilor. De mentionat ca ce doi mai au la activ cateva furturi (primind amenzi administrative). Ei se afla deja in arest preventiv. Va multumesc!
Se poate si cu suspendare si cu executare.
Niciun caz nu seamana cu altul, exista instante si instante, avocati si avocati si parchete si parchete.
Daca se da o hotarare aiurea intr-un fel sau in altul in recurs se poate schimba situatia judiciara.

Faptul ca este in arest preventiv duce la concluzia ca este foarte complicata situatia dar nu este imposibil sa primeasca o pedeapsa cu suspendare insa...asa cum ziceam anterior...depinde de N elemente...

Mandatul de arest nu are nicio importanta sub aspectul aplicarii pedepsei.Doar ca trebuie trimis in judecata.
Poate avea de stat in detentie o perioada dar sa iasa mai inainte de acea durata.
Poate sa se revoce masura arestarii preventive, se poate inlocui, exista si liberarea pe cautiune si alte posibilitati...
Parerea mea este ca degeaba stiti dvs. daca nu aveti avocat care sa stie...
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la talharie st3f22 st3f22 deci asi vrea sa aflu ca aproximativ Robert ca-ti ani poate primi sau daca are posibilitate sa primeasca suspendare,mentionez ca ii prima sa fapta ... (vezi toată discuția)
Furt calificat gya_dulcyk gya_dulcyk buna seara, am un prieten care in urma cu cateva zile a intrat in casa unei persoane impreuna cu inca un prieten si au furat bani, ob de valoare si trei ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine liberare pe control judiciar in cazul acesta? maria_87 maria_87 Un tanar de 24 de ani a comis un furt pentru care a primit 1 an si 6 luni cu suspendare dupa 6 luni a comis un altul care sunt sansele lui sa scape de ... (vezi toată discuția)