avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Scutiri tva la livrare constructii noi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Scutiri tva la livrare constructii noi

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea problema:
ART 292 CF ,LIT f,pct 3
livrarea unei constructii noi sau a unei parti din aceasta inseamna livrarea efectuata cel tarziu pana la data de 31 decembrie a anului urmator anului primei ocupari ori utilizari a constructiei sau a unei parti a acesteia,dupa caz,in urma transformarii.
Daca se incheie un contract de inchiriere pe un apartament in data de 31.03.2017,la ce data se stabiliste livrarea constructiei 31.12.2018,sau 31.12.2019?
Va multumesc pt ajutor

Alte discuții în legătură

Tva constructii Mari Baleti Mari Baleti Buna ziua, Daca o societate platitoare de TVA a cumparat un imobil vechi pe data de 16.04.2020, scutit de TVA si doreste sa vanda o parte, cota indiviza, ... (vezi toată discuția)
Pot fi vandute aceste apartamente fara tva? violeta.grigorescu violeta.grigorescu Societatea X a construit un ansamblu de apartamente in vederea vanzarii pentru care are PV Receptie conform legislatiei in Aprilie 2020. In urma PV de receptie ... (vezi toată discuția)
Colectare tva privind imobile achizitionate de la pers fizice Bbianca Bbianca Buna ziua, In cazul in care o SOC vrea sa vanda un imobil(constructie 2009) achizitionat de la o persoana fizica ,colecteaza TVA? Mentionez ca vanzarea se va ... (vezi toată discuția)