avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scutire impozit programatori
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scutire impozit programatori

Buna ziua,

Ordinul 872/2016 contine prevederi referitoare la conditiile ce trebuie indeplinite pentru a beneficia de scutirea impozitului.

Softul/platforma pe care il pune la dispozitia clientilor o companie din Romania apartinei firmei mama (externa).
In contractul incheiat cu clientul se mentioneaza ca se ofera dreptul sa utilizeze anumite Produse sub licenta si baze de date care apartin firmei mama.
Echipa locala din Romania va oferi asistenta Beneficiarului licentei in procesul de implementare si instalare a produselor sub licenta.
Compania se obliga prin contract:
a) Sa acorde consultanta referitor la documentarea structurilor de date care se descarca din aplicatia X pentru Produsele sub licenta;
b) Sa puna la dispozitie Beneficiarului licentei accesul la un mediu pentru testarea interfatarii;
c) Sa acorde asistenta Beneficiarului licentei in exploatarea interfetei;
d) Sa informeze Beneficiarul licentei in cazul in care intervin modificari in modul de preluare si structura informatiilor preluate prin interfata.
Activitatile mentionate in contractul cu clientul se incadreaza in sfera activitatii de creatie de programe?


Conform ordiului urmatoarele documente justificative trebuie sa existe:
• comanda internă, aprobată de organul de conducere abilitat al angajatorului, care să ateste procesul de creare de programe pentru calculator;
• balanța analitică în care să fie reflectate distinct veniturile din activitatea de creare de programe pentru calculator.

Pe baza caror informatii/documente se intocmeste comanda interna? Trebuie sa existe un contract intre client si companie prin care sa se mentioneze exact ce anume isi doreste clientul sa dezvoltam pentru el? sau este suficient o decizie interna semnata de persoanele autorizate?

Pe ce cont contabil se inregistreaza veniturile din activitatea de creare de programe? Se va folosi contul 721. Venituri din producţia de imobilizări necorporale? In prezent veniturile companiei se inregistreaza pe 704. Venituri din servicii prestate.

Multumesc,



Alte discuții în legătură

Tratament contabil-fiscal achizitie licenta software anicadoris anicadoris Compania X (beneficiarul) intentioneaza sa incheie un contract de achizitie avand ca obiect al contractului urmatoarele: I.1. Prestatorul va furniza ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru servicii informatica rolex rolex Pentru infiintarea unui SRL-D as avea nevoie de codurile CAEN pentru urmatoarele activitati 1.grafica pe calculator 2. crearea de sotware 3.vanzari ... (vezi toată discuția)
Cod caen 9319 - activități suport Ehud Ehud Bună ziua, ce reprezintă \"activitățile suport pentru vânătoarea și pescuitul sportiv sau recreativ”, așa cum sunt definite de codul CAEN ... (vezi toată discuția)