Buna. Sunt cadru militar in rezerva. Am trecut in rezerva cu drept de pensie de serviciu anticipata partiala, conform art. 18, lit. b) din Legea 223/ 2015 privind Pensiile militare de stat. Timp de 20 de ani am servit patria. Acum, din cauza unor probleme de sanatate, nu am mai corespuns rigorilor impuse de sistemul militar... :( Mentionez ca NU BENEFICIEZ DE PENSIE DE BOALA/ INVALIDITATE
Intrebarea mea este:
In conformitate cu legislatia romana, mai am dreptul sa ma angajez la o alta firma? (banuiesc ca in sistemul de stat nu mai pot, dar as dori sa ma angajez la o firma privata)
Uitati prevederile legale :
Legea 223/2015
art.76
(1) În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari: a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii beneficiari ai unei pensii de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii beneficiari ai unei pensii de urmaş, prevăzuţi la art. 48 lit. a) şi b).
.....
art.15
Pensia de serviciu poate fi:
a) pentru limită de vârstă;
b) anticipată; c) anticipată parţială.
Știu de această prevedere... Am înțeles însă, că în legislația "civila" e prevazut faptul ca un om care beneficiază de pensie anticipată nu poate fi angajat decât după împlinirea vârstei standard de pensionare... Asta doresc sa știu dacă e adevărat sau nu... Eu nu am găsit în tot ce am citit această prevedere, dar...