avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

Buna ziua! Am o fetita in varsta de 8 ani dintr-o relatie de concubinaj.In anul 2009 am aflat ca tatal ei se ocupa de inselaciuni.Timp de 3 luni am intampinat numai situatii dificile.Ne-am trezit in miez de noapte cu camatarii la usa,am fost sunata de nenumarate ori de diferite persoane care ma amenintau ca daca nu-si primesc banii voi ajunge prin Germania.Cea mai grea situatie a fost cand in miez de noapte au venit mai multi barbati inarmati cu sabii si pistoale si i-au cerut sa-i insoteasca.Acesta s-a intors acasa dupa 2 zile batut,dar nu stiu nici in ziua de azi ce s-a intamplat.In urma acestui incident am hotarat sa rup orice legatura cu el si sa plec impreuna cu fetita la parintii mei.Evident ca nu a fost de acord si timp de cateva saptamani am fost supravegheata de parintii lui.Intr-un final am reusit sa fug la parinti impreuna cu fetita si de atunci locuim la ei.Fetita avea 1an si 3 luni cand am plecat.El nu s-a mai interesat deloc de ea,ba chiar pana am reusit sa transfer alocatia pe numele meu acesta s-a folosit de ea.Mai vad ocazional pe retelele de socializare poze cu buletinul lui puse de diverse persoane pagubite.Intre timp eu mi-am refacut viata,m-am casatorit.Fetita il stie de tata pe sotul meu.Tinand cont ca inca se ocupa cu inselaciuni si are cateva dosare civile in curs pe tema aceasta,ce sanse am sa obtin custodia exclusiva?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:53, 27 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Deci sunteţi în situaţia în care fetiţa o creşteţi dvs. de 8 ani de zile, d-nul nu plăteşte pensie alimentară,nu are nici un interes faţă de fată, dar are numele trecut pe certificatul de naştere al copilului. Dvs. aţi avut proces de încredinţare minor până în 2011?Dacă aţi avut, atunci încredinţarea echivalează cu autoritatea părintească unică.
Dacă NU, atunci, în acţiunea pentru autoritate părintească unică şi domiciliul minorei la dvs., trebuie să demonstraţi dezinteresul total al tatălui faţă de copil, prin absenţa fizică şi a contribuţiei materiale. Îi cunoaşteţi adresa, omul trăieşte în ţară?
Cele relatate de dvs. NU sunt motive pentru autoritatea părintească unică, dar dezinteresul total coroborat cu lipsa unei adrese stabile a lui pot fi.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa depuneti o cerere in instanta solicitand ca autoritatea parinteasca sa va fie incredintata exclusiv.
Functie de probatoriul administrat exista sanse sa vi se admita cererea.
Va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat din zona astfel incat sa va mariti sansele.
Nu am avut niciun proces pana in momentul de fata.Fetita este crescuta doar de mine si sotul meu.Nu a contribuit cu absolut nimic la cresterea si educarea copilului.De 7 ani nu mai stiu absolut nimic de el..nu adresa,nu numar de telefon..nici macar facebook.Cum am mai spus,ocazional mai vad pe facebook postari distribuite de diverse persoane in care se cere orice detaliu despre el.Asa am facut rost de o poza cu buletinul lui.La o cautare mai amanuntita am vazut ca are si cateva dosare civile din cauza escrocheriilor. Tocmai de aceea ma intereseaza custodia exclusiva.In primul rand copilul nu-l cunoaste,el nici macar nu a binevoit sa se intereseze de ea.De mici sume de bani pentru ea sau o bomboana odata la 2 ani nici nu se pune problema.Si sincer in cazul unei custodii comune nu stiu ce ar avea de invatat copilul de la un asemenea om.
Aveți toate șansele pentru ca autoritatea să fie exercitată exclusiv de către dvs. Luați legătura cu un avocat pentru a vă pregăti și susține acțiunea.

Alte discuții în legătură

Incredintare copil dumi_iuliana dumi_iuliana Buna ziua,am 33 de ani sunt casatorita de 14 ani si am o fetita de 8 ani.Sotul meu este intr-o inchisoare din strainatate de un an si nu i s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Custodie totala edymic edymic Buna ziua . Fica mea in varsta de 25 de ani a stat in concubinaj 3 ani cu un baiat , si din relatia lor a rezultat o fetita acum in varsta de un an si patru ... (vezi toată discuția)
Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)