avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cadrul legal in care se retine un certificat de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cadrul legal in care se retine un certificat de inmatriculare strain de catre R.A.R.

Buna ziua,
In procesul de autentificare de la R.A.R. Constanta, mi-a fost sesizata, de catre un inginer R.A.R., o nepotrivire de date.

Este vorba despre puterea inscrisa in ceritificatul de inmatriculare emis de D.V.L.A. (autoritatea competenta in U.K. regim permise si inmatriculari) si un indice de putere inscris pe eticheta comerciala de pe cadrul motocicletei.

Initial, inginerul respectiv mi-a dat un termen de solutionare de vreo doua saptamani, dupa care de o saptamana, timp in care eu, la indicatiile lui, trebuia sa contactez vanzatorul si sa lamuresc problema etichetei.

Pentru clarificare am dat telefon la reprezentantele fabricantului din S.U.A. , U.K. si Romania, de unde am obtinut aceeasi informatie: valoarea inscrisa pe eticheta comerciala este limita inferioara minima la care se poate reduce puterea motorului (35kW VARIANT), iar valoare inscrisa in actul de inmatriculare este puterea nominala calculabila, la iesirea din fabrica ( aprox. 62 kW) si care coincide cu valoarea inscrisa in certificatul D.V.L.A.

Motocicleta este una de serie, cu dotari standard si fara modificari aduse ulterior, cumparata de la un dealer autorizat al fabricantului si cu inspectia tehnica valabila pana in prezent. VIN-ul verificat inaintea achizitionarii.

Am revenit in scurt timp cu lamuririle de rigoare, numai ca sa aflu de la inginerul in cauza, sa-mi vad de treaba mea in continuare si sa nu mai astept, ca astept degeaba si sa-mi iau gandul ca voi mai inmatricula motocicleta in Romania...

In concluzie, vreau sa lamuresc daca retinerea actului original este legitima in conditiile date (atata timp cat exista si a fost pusa la dispozitie o copie tradusa si legalizata), motivul fiind valoarea inscrisa pe eticheta comerciala.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: i_pica , utilizator 11:48, 25 Februarie 2017
Probabil ca in cazul dv inspectorul RAR a deschis raport de omologare in care a constatat existenta de neconcordante date in documente-motiv pentru care a dispus blocarea datelor in baza proprie de date ,a retinut documentele originale si a dat termen pentru solutionare
RAR presteaza servicii de verificare,omologare,etc numai in baza documentelor originale vehicul,pe care in cazuri legal prevazute prin normele interne le pot retine pana la solutionare
Nu sunteti caz singular
Incercati sa obtineti de la producator sau dealer document cu specificatiile solicitate de inspectorul RAR

Repet, dotari standard conform stasului de omologare europeana trecut in certificatul de inmatriculare, motocicleta fiind inmatriculata si rulata anterior intr-un stat UE.
In plus fata de codul de omologare europeana, pe factura emisa la plata serviciilor furnizate de R.A.R. nu exista nici o mentiune in sensul omologarii.
R.A.R. poate incepe o procedura de omologare fara instiintare prealabila de plata?
Si daca eu nu sunt de acord?
Si daca se poate dovedi precedentul inmatricularii de modele identice fara aceste complicatii?
Cum pot intra in posesia actelor in momentul in care eu voi pleca din tara pe o perioada indelungata fara posibilitate de contact prin metode conventionale (e-mail, telefon)?
Aceste aspecte au fost aduse la cunostinta lucratorului rar, manifestandu-si in continuare refuzul de a-mi preda actele.
Aici vorbim despre o reprezentanta care ofera tratament preferential.
Afirmatia asta se poate sustine cu imaginile de pe camerele de supraveghere, orele la care se fac programarile si cum se respecta acestea.
Actele sunt procesate de catre lucratori dupa ureche... daca ai noroc poate te baga cineva in seama si te intreaba de ce stai la coada, dupa care vine raspunsul ca nu e de competenta lui. Cand il cauti pe cel cu competente te trimit inapoi sa stai la coada...
Intre timp un individ particular reuseste sa treaca masini prin hala de inspectii si sa ridice actele pe loc... la fel, imaginile de pe camere vin sa confirme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un aututurism inmatriculat romania in luna iulie ... draghici_mariusc draghici_mariusc Am cumparat un aututurism inmatriculat Romania in luna Iulie 2020,in care, in actele masinii este trecuta o alta putere a motorului decat cea reala,fiind ... (vezi toată discuția)
Problemă înmatriculare motocicleta import usa dugeo dugeo Bună ziua. Am achiziţionat o motocicletă (în România), de la un cetăţean român, cu toate documentele aferente. Motocicleta a fost înscrisă la ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor autoturism tetcu tetcu Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spune-ti daca schimb motorul unui Renault T WINGO cu altul second si care are acelasi tip, acelasi cod,aceleasi ... (vezi toată discuția)