avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire minor

Acum 4 ani cumnata mea a divortat de fratele meu si a cerut ca minorul in varsta de 12 ani sa-i fie incredintat ei. Imediat dupa ce a primit hotararea de divort ea a plecat in Italia lasand minorul cu tatal. Dupa 3 luni minorul si tatal au fost scosi din casa in care locuiau cu chirie. Fratele meu (tatal copilului) s-a mutat la o cunostinta, iar pe copil l-am luat la mine. In momentul de fata fratele meu locuieste cu o alta femeie cu care se va casatori insa aceasta femeie nu-l accepta pe copil. Deci nepotul meu sta la mine de 4 ani de cand mama lui a plecat din tara. In toti acesti 4 ani am primit insuma 1000 de euro de la ea pentru ingrijirea copilului. Si de fiecare data cand a trimis bani a fost nevoie de scandal si amenintari, altfel nu vedea nimeni nici un ban de la ea.Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a o aduce in tara sau ce alte optiuni am pentru ca eu sunt divortata, am si eu un copil, locuiesc cu chirie, si in afara de copilul meu si copilul fratelui meu o am si pe mama in ingrijire. Deci eu tin singura o casa si o familie destul de numeroasa in timp ce "mama italianca" isi face viata prin strainatati. Cum pot sa-i trag la raspundere pe acesti parinti avand in vedere ca tatal nu are nici o responsabilitate dpdv legal?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:00, 13 Septembrie 2009
Luati legatura cu tatal copilului , pentru ca acesta sa ceara in instanta custodia copilului si stabilirea unei pensii de intretinere de la mama. Sau puteti sa sesizati Autoritatea tutelara despre situatia copilului, puteti cere sa vi se acorde plasamentul minorului si veti primi o alocatie de plasament .
Daca minorul a fost incredintat mamei dupa desfacerea casatoriei si aceasta a plecat din tara lasandu-l tatalui care, la randul lui, vi l-a lasat in custodie, se cheama ca mama si-a abandonat copilul ceea ce inseamna o fapta ce intra sub incidenta legii penale. In ceea ce priveste incredintarea minorului tatalui, deja este o problema atata vreme cat are o relatie cu o alta femeie cu care doreste sa se casatoreasca, dar aceasta nu-l vrea pe copil. Plasamentul este o solutie, bine sugerata de legally!
legally a scris:

Luati legatura cu tatal copilului , pentru ca acesta sa ceara in instanta custodia copilului si stabilirea unei pensii de intretinere de la mama. Sau puteti sa sesizati Autoritatea tutelara despre situatia copilului, puteti cere sa vi se acorde plasamentul minorului si veti primi o alocatie de plasament .

Asta este o varianta sau puteti pur si simplu sa sesizati Autoritatea Tutelara despre abandonul copilului si sa il predati la un centru de plasament daca dvs considerati ca acest copil nu s-a atasat de familia in care traieste acum ! Insa cred ca l-ati distruge emotional ! Alegerea va apartine, fiindca numai dvs cunoasteti prin ce dificultati materiale treceti si nimeni nu poate lua o decizie in locul dvs!
B-)
SUCCES!
Ma intreb ce suflet au astfel de parinti.....mama care solicita incredintarea minorului si apoi il abandoneaza; tata care lasa copilul in ingrijirea surorii si sta impreuna cu o alta femeie care nu doreste acel copil.
Din punctul meu de vedere, ambii au abandonat copilul, dar legal numai mama poate sa fie trasa la raspundere penala pentru aceasta fapta.
Cat despre dumneavoastra doamna, toata stima mea....sunteti o femeie de admirat. Discutati cu fratele dumneavoastra si explicatii situatia, ori va ajuta finaciar sa cresteti copilul, ori anuntati autoritatea tutelera.
Va multumesc mult pentru toate raspunsurile primite si sugestiile dvs. Eu nu am sa permit institutionalizarea copilului chiar daca va trebui sa ma lupt cu toata justitia, insa nu stiam ce sa fac si de unde sa incep. Inca o data va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum fac sa imi iau copilul popescu nicoleta andra popescu nicoleta andra acum trei zile am fost data afara din casa de propriul sot, am fost silita sa plec de el fara copil...cum fac sa imi recuperez copilul, caci politia locala ... (vezi toată discuția)
Custodie minor oana99 oana99 As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr o problema. Acum 4 ani in urma divortului copilul meu a fost dat tatalui spre crestere si educare. Motivul a fost ... (vezi toată discuția)
Infierea unui copil rozadiana rozadiana Buna.Ma numesc Emilia si rog pe cei abilitati sa ma ajute sa lamauresc daca pot infia nepotul meu de 3 ani.Cum nu cunosc modul in care se converseaza pe ... (vezi toată discuția)