avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infierea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infierea unui copil

Buna.Ma numesc Emilia si rog pe cei abilitati sa ma ajute sa lamauresc daca pot infia nepotul meu de 3 ani.Cum nu cunosc modul in care se converseaza pe forum,am sa astept sa dau mai multe informatii dupa ce am sa fiu contactata.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:36, 31 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Dati-ne mai multe detalii .....
Buna.Fiica mea s-a casatorit dupa ce a aflat de sarcina,insa sotul ei,respectiv tatal copilului,nu a vrut sa il treaca in acte .Acum ei sint in divort,fata a plecat din tara,el nu mai vrea sa mai pastreze legatura in niciun fel cu copilul,iar acesta este in grija bonei.Doar cu acordul ei eu il pot infia?Legal este o procedura usoara daca este de acord?Mentionez ca DOAR pe calea intelegerii vreau sa obtin acest drept,pt ca este COPILUL COPILULUI MEU.
Nu prea bate ce spuneti dvs.Daca fiica dvs.era casatorita in momentul in care a nascut copilul trebuia trecut automat pe numele ginerelui,indiferent de dorinta acestuia,fiind un copil din casatorie.Daca ginerele figureaza in certificatul de nastere a copilului este ncesar acordul ambilor parinti.Mai mult dac sunt in divort ,in sentinta minorul poate fi incredintat tatalui pe motiv ca maa este plecata din tara si nu se poate ocupa de copil.Iar daca ambii au parasit copilul lasandu-l in graja bonei,de ce nu solicitati serviciului de asistenta sociala sau protctie a copilului sa va faca un plasament de urgenta la dvs.?Dupa care incepeti procedura de adoptie.Numai ca ma repet aveti nevoie de acordul parntilor firesti,cei trecuti in certifictul de nastere.Sa deschideti proces de abandon si de decadere din drepturile parintesti.Dar nu crd ca doriti acest lucru fiind totusi vorba de propriul dvs.copil.
Adevarat,nu m-am exprimat corect.Fiica mea s-a casatorit dupa ce s-a nascut copilul.In cererea de divort nu s-a precixat ca au copil,pt ca,legal,asa si este si asa s-au inteles si nu vreau sa judec pe nimeni.Vreau doar strict sa dezvolt subiectul cum sa obtin infierea nepotului sau macar un sfat pertinent pt situatii asemanatoare.Multumesc.
daca fiica dvs e de acord, il puteti adopta. ar fi bine sa va angajati avocat
[ link extern ]
puteti sa obtineti incredintarea copilului, daca mama nu se poate ocupa de el, nu e neaparat nevoie sa il adoptati. e un pic altfel ca acest copil s-o aiba sora pe mama lui

Alte discuții în legătură

Este posibila infierea mea de catre bunica materna?? ContSters141803 ContSters141803 Am 35 ani,mama deceda,sunt casatorita,cu copil minor.Parintii mei au divortat cand eu eram de 5 ani.Dupa moartea mamei am ramas incredintate spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Infiat copil silviu35 silviu35 O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne ... (vezi toată discuția)
Interesul superior al copilului diamantulalbastru diamantulalbastru conform legii 272/2004 interesul superior al copilului ii da dreptul acestuia sa fie ascultat si sa-si spuna opinia in legatura cu ceea ce doreste dupa ... (vezi toată discuția)