avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INFIAT COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INFIAT COPIL

O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne casatorim dupa ce il iau pe numele meu.
CA sa pot sa il iau pe numele meu ce trebuie sa fac.
CIND ma casatoresc cu persoana pot incheia un act prin notariat si daca divortam pe parcurs copilului luat pe numele meu sa nu mai mosteneasca nimic.
Cel mai recent răspuns: silviu35 , utilizator 19:04, 16 Ianuarie 2013
Dacă veţi înfia copilul, nu veţi putea semna un astfel de act, copilul , prin înfiere, va dobândi toate drepturile , inclusiv dreptul de a vă moşteni.Copilul înfiat este asimilat unui copil natural.
Pentru a putea realiza înfierea, este necesar ca părinţii fireşti să-şi dea acordul.
MAMA copilului e in divort si sotul acesteia a fost internat la pshiatrie si prin lege mama copilului poate obtine o hotarire judecatoreasca sa iau copilul pe numele meu si sa ne casatorim
daca e internat la psihiatrie nu inseamna ca e fara discernamant sau ca e decazut din drepturi.
ar fi mai usor daca v-ati casatori si apoi ati infia copilul, insa la cum ziceti la dvs e vb de o adoptie conditionata pe care in veci instanta n-o va incuviinta.
Copilul e varsta are ?
Daca veti reusi sa-l infiati, nu-l veti desfia cand si daca veti divorta de mama-sa
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
MAMA are 2 copii unul de 4 ani si unul de 6 ani,atunci mama ce trebuie sa faca in final sa deschida actiune in instanta.
mama sa dea divort, sa ceara ca ambii copii sa aiba domiciliul la dansa si eventual ca numai dansa sa exercite autoritatea parinteasca ( adica numai ea sa decida in ce-i priveste pe copii) si pensie de intretinere de la tata.
Dupa divort, va puteti casatori, dar copiii vor ramane ai tatalui lor natural.
Daca lucrurile merg bine intre dvs si nu divortati pana atunci, ii puteti adopta dupa majorat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului infiat ELYBOGO ELYBOGO Buna ziua, La varsta de 5 ani am fost infiata ,mentionez ca infierea a fost efectuata in conditiile legii si am preluat numele de familie ale celor care ... (vezi toată discuția)
Infiere copil conico conico Buna ziua! am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta ca de obicei cu sfaturile dvs. eu sunt cu X sa ii spunem , el are o fetita din casnicia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara / intretinere copil Azuru Azuru Buna ziua! Anticipat va rog s-mi raspunde-ti la acest subiect: - Am un copil in varsta de 11 ani caruia ii dau pensia alimentara lunar. Sunt recasatorit de ... (vezi toată discuția)