avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este posibila infierea mea de catre bunica materna??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este posibila infierea mea de catre bunica materna??

Am 35 ani,mama deceda,sunt casatorita,cu copil minor.Parintii mei au divortat cand eu eram de 5 ani.Dupa moartea mamei am ramas incredintate spre crestere si educare bunicilor materni.Bunicul a decedat.Bunicii mai au o fiica cu care sunt mereu in scandal si certuri ajungandu-se mereu la Politie.Vrem sa stim daca bunica mea ma poate infia???Daca avem nevoie de avocat pentru acest lucru,cum se procedeaza si daca ne trebuie si acordul tatalui meu .Dat fiind faptul ca bunica este in grija mea cu acte prin notariat cedandu-mi si bunurile sale,ea este imobilizata la pat,trebuie sa se prezinte la Tribunal sau este de ajuns un avocat??Ce demersuri trebuie sa facem??Unde si ce anume??Fiica bunicilor se poate opune infierii??:))) O sa ajung sora ei...:)))=D>
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:45, 8 Mai 2010
Da, bunica va poate infia. Trebuie intentata actiune in justitie, aveti nevoie de doi martori care sa ateste ca bunica v-a crescut.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui, pt ca sunteti majora, dar trebuie sa va avertizez ca nu veti mai avea drept la mostenirea dupa tatal dvs. natural, dupa ce va deceda.
Fiica bunicii nu se poate impotrivi.
Ar fi bine sa va angajati avocat, care va sti cum sa formuleze actiunea.
Succes!
=D>Multumesc.Bunica trebuie sa se prezinte la Tribunal sau este suficient avocatul ei????Nu ma intereseaza mostenirea dupa tatal meu.Nici macar nu a venit sa ma vada vreodata desi sta la 6 km.....
monica_nikko a scris:

Am 35 ani,mama deceda,sunt casatorita,cu copil minor.Parintii mei au divortat cand eu eram de 5 ani.Dupa moartea mamei am ramas incredintate spre crestere si educare bunicilor materni.Bunicul a decedat.Bunicii mai au o fiica cu care sunt mereu in scandal si certuri ajungandu-se mereu la Politie.Vrem sa stim daca bunica mea ma poate infia???Daca avem nevoie de avocat pentru acest lucru,cum se procedeaza si daca ne trebuie si acordul tatalui meu .Dat fiind faptul ca bunica este in grija mea cu acte prin notariat cedandu-mi si bunurile sale,ea este imobilizata la pat,...

Dupa cum vi s-a spus si mai sus infierea este posibila pentru ca bunica v-a crescut insa ma intreb de ce vreti dvs. exact sa faceti acesta procedura. Fiica biologica a doamnei va ramane tot un potential mostenitor care poate contesta cedarea bunurilor de catre bunica.
=D>Eu de ce sa nu am o MAMA daca ea m-a crescut de mica????Si apoi bunica mi-a cedat toate bunurile sale printr-un act la notariat acum 8 ani.Apoi fiica bunicii vine ,mereu cu scandaluri ......Cum poate contesta un act facut la notariat acum 8 ani????Ea mi-a cedat partea ei din casa si partea mostenita dupa bunicul.La fel au facut si surorile mele.Eu scot caca si pipi de sub bunica de 6 ani si o ingrijesc exact ca pe un bebelus iar fiica ei nici macar nu i-a dat o lingura de apa.....CUM POATE CONTESTA ACTELE????Sau,de,traim in Romania si totul e posibil....:((
sper ca acel act facut in urma cu 8 ani este un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.. daca nu, faceti un act aditional in care se precizeaza acest fapt deoarece poate fi atacat pentru simulatie.. da, daca vreti sa o recunoasteti de mama, e bine sa faceti si adoptia..

Alte discuții în legătură

Variante obtinere mostenire jack electro jack electro O doamna de 56 ani a fost crescuta de la varsta de 2 ani de mama si de tatal vitreg, sotul mamei. Tatal vitreg nu a infiat fata. Acum este grav bolnav si in ... (vezi toată discuția)
Infiat copil silviu35 silviu35 O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne ... (vezi toată discuția)
Am fost înfiată. mai am drept de moștenire după bunica? georgi87 georgi87 As dori sa stiu in cazul in care am fost infiiata cu drepturi depline mai am vreun drept la apartamentul bunicii|? dar cu drepturi restranse? mama mea a ... (vezi toată discuția)