avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este posibila infierea mea de catre bunica materna??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este posibila infierea mea de catre bunica materna??

Am 35 ani,mama deceda,sunt casatorita,cu copil minor.Parintii mei au divortat cand eu eram de 5 ani.Dupa moartea mamei am ramas incredintate spre crestere si educare bunicilor materni.Bunicul a decedat.Bunicii mai au o fiica cu care sunt mereu in scandal si certuri ajungandu-se mereu la Politie.Vrem sa stim daca bunica mea ma poate infia???Daca avem nevoie de avocat pentru acest lucru,cum se procedeaza si daca ne trebuie si acordul tatalui meu .Dat fiind faptul ca bunica este in grija mea cu acte prin notariat cedandu-mi si bunurile sale,ea este imobilizata la pat,trebuie sa se prezinte la Tribunal sau este de ajuns un avocat??Ce demersuri trebuie sa facem??Unde si ce anume??Fiica bunicilor se poate opune infierii??:))) O sa ajung sora ei...:)))=D>
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:45, 8 Mai 2010
monica_nikko a scris:

=D>Eu de ce sa nu am o MAMA daca ea m-a crescut de mica????

Da, e absolut normal!. Din acest motiv si legea favorizeaza adoptia adultului numai in asemenea situatii. Intrebarea mea venea doar intr-un context in care dvs. sunteti casatorita si cred ca in urma adoptiei vor fi niste schimbari: certificatul dvs. de nastere va fi schimbat (la mama va aparea numele si prenumele bunicii si la rubrica tata veti avea liniuta, numele dvs. de familie va fi identic cu numele bunicii), in cazul certificatului de casatorie cred ca se produc si acolo niste modificari insa in final probabil va fi posibil sa pastrati ca nume dupa casatorie acelasi care e si acum (daca presupun bine, adica numele sotului dvs.).
#-oAjutooooor!!!!!!!!!!!!!!!La notariat am facut un ACT DE PARTAJ CU CLAUZA DE INTRETINERE,cei care mi-au cedat partea lor au primit o suma x in schimbul partii lor plus ca este mentionat ca o intretin pe bunica tot restul vietii eiDoamna notar l-a numit act de partaj in ideea ca daca eu divortez,sotul nu poate poate cere parte din cotele pe care le-am primit prin acel act.propietatea este extratabulara
e bine si asa, daca clauza de intretinere e in favoarea bunicii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante obtinere mostenire jack electro jack electro O doamna de 56 ani a fost crescuta de la varsta de 2 ani de mama si de tatal vitreg, sotul mamei. Tatal vitreg nu a infiat fata. Acum este grav bolnav si in ... (vezi toată discuția)
Infiat copil silviu35 silviu35 O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne ... (vezi toată discuția)
Am fost înfiată. mai am drept de moștenire după bunica? georgi87 georgi87 As dori sa stiu in cazul in care am fost infiiata cu drepturi depline mai am vreun drept la apartamentul bunicii|? dar cu drepturi restranse? mama mea a ... (vezi toată discuția)