avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... interesul superior al copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

interesul superior al copilului

conform legii 272/2004 interesul superior al copilului ii da dreptul acestuia sa fie ascultat si sa-si spuna opinia in legatura cu ceea ce doreste dupa implinirea varstei de 14 ani.In cazul de fata copilul meu are 16 ani si este retinut la domiciliul matusii si bunicii fara acordul meu ci cu acordul copilului care spune ca doreste ca bunica sa obtina plasamentul in instanta.pt. copilul meu nu sunt o mama violenta, nu am abuzat-o niciodata iar acum se razbuna pe mine pt. ca i-am interzis o relatie necorespunzatoare cu un barbat mai in varsta iar sora si mama mea care au profitat si in 2010 tot de o situatie asemanatoare incearca si acum prin abuz emotional si influienta de orice natura sa o desparta definitiv de mine si de familia ei in care mai exista si un fratior de 4ani.Protectia copilului s-a dovedit pasiva si nu mi-a dat prea multe informatii iar eu nu am de la cine sa mai aflu ce se intampla cu copilul meu pt ca nici el si nici mama si sora mea nu comunica in nici un fel din ata de 26 aprilie 2012 pana in prezent.Mai mult de atat asistenta sociala de la protectia copilului a incercat sa ma convinga fara sa faca o evaluare psihologica si fara sa incerce o mediere sau impacare intre mine si copil sa imi ceara sa fiu de acord si sa semnez pt sederea temporara a fiicei mele la bunica dar am refuzat categoric pt ca stiu si am dovezi ca mama si sora mea nu sunt de buna credinta si nu urmaresc in realitate intersul superior al copilului meu, pt ca daca ar fi asa ar fi trebuit mai intai sa medieze o impacare a copilului cu mine si nu o despartire totala cum ,clar doresc ele, pt ca mama mea este proprietara apartamentului in care, inca mai locuim noi.As vrea sa stiu daca as dori sa studiez dosarul copilului meu referitor la ancheta care s-a facut si ce este la dosar, deci imi poate permite legea 272/2004 sau o alta lege, ca mama sa pot intelege ce au cerut? si de ce vor sa ajunga in instanta pt a cere custodia, pt ca asistentul social mi-a spus ca nu poate sa imi dea nici o relatie in acest sens si sa ma confrunt cu mama mea in instanta unde vor depune dosarul.Mama si sora mea nu au avut si nu au nici in prezent familii deci nu exista soti pt ele.Copilului meu nu i s-a facut nici o consiliere psihologica sub pretextul ca fiica mea nu vrea si refuza...in instanta cum se poate demonstra discernamantul copilului fara o evaluare psihologica? si cum pot sa cer in instanta mamei si surorii mele sa-mi inapoieze copilul daca fiica mea este influienatta de ele? Pot cere sa fie pedepsite datorita prejudiciului moral si al imaginii false pe care mi-a creat-o mie si familiei mele in societate si sa nu se mai atinga de copilul meu decat cu acordul meu? Am fost si la politie si la autoritatea tutelara si nu am primit nici un raspuns pana acum,toti sunt pasiv.Peste 2 ani fiica mea implineste 18 ani si nu mai are nici un sens sa mai primesc un raspuns atunci,este prea tarziu.Astept raspuns dvs. cat mai urgent si va multumesc frumos!
Catre cine este incredintata spre cerstere si educare minora? unde are domiciliul legal, in acte?
Exista vreo actiune in prezent pe rolul instantelor? Ati fost decazuta din drepturile parintesti? Pentru ca nu inteleg de ce ar vrea bunica si matusa custodia minorei.

In principiu, cele mai importante aspecte pe care instanța ar trebui să le ia în considerare cu privire la încredințarea minorilor către un părinte sau altul sau catre un alt membru al familiei sunt:

- Nevoile fizice, emoționale și psihologice ale copilului inclusiv nevoia copilului de stabilitate
- Opiniile și preferințele copilului în măsura în care acestea pot fi verificate în mod rezonabil
- Natura, forța și stabilitatea relației dintre copil și fiecare dintre cei doi soți
- Natura, forța și stabilitatea relației dintre copil și familiile extinse din partea mamei și respectiv din partea tatălui
- Capacitatea fiecăruia dintre părinți de a îngriji copilul și de a răspunde nevoilor acestuia
- Capacitatea fiecăruia dintre părinți de a comunica și coopera cu celălalt părinte în chestiunile care privesc copilul
- Beneficiile pe care dezvoltarea și menținerea de relații semnificative cu ambii soți le au asupra copilului și voința fiecăruia dintre aceștia de a susține dezvoltarea și menținerea unei relații cu celălalt soț
- Orice formă de violență în familie
- Istoricul îngrijirii copilului
- Orice plan propus pentru îngrijirea și creșterea copilului
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Nu veti vedea acele rapoarte, ele vor fi depuse in instanta daca va fi cazul si veti ajunge pana acolo.
Daca fata nu vrea sa vin acasa, la varsta asta, n-o mai puteti obliga.
Acesta problema ati avut-o si acum 2 ani, cum ati rezolvat atunci ? De doi ani incoace, copilul a venit la dvs sau sta de atunci la rudele dvs ?
copilul are domiciliul la mine ca mama, nu am fost decazuta din drepturile parintesti si nici nu exista in instanta deocamdata nimic, acum se face dosarul la protectia copilului, mie imi este incredintat copilul dupa divort iar bunica a depus o cerere pt plasamentul copilului meu la protectia copilului influientand-o negativ vis-a-vis e mine si bazandu-se pe fiica mea care acum este vulnerabila si se razbuna pe mine ca nu am acceptat o relatie cu un barbat mai in varsta ca ea
acum 2 ani fiica mea a venit singura acasa cerandu-si iertare de la mine ca a gresit si a stat si la mine si la bunica-sa,era un dute-vino fiindca e un copil rasfatat si mai ales cand are alternative face ce vrea ea,cand ii puneam interdictii pleca la bunica, cand bunica nu o mai suporta o trimitea la mine, daca bunica era bunica si nu lua rolul e mama nu se ajungea aici, era ca iedul cu trei capre
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vor sa=mi ia fata minora de 14 ani prin instanta... diamantulalbastru diamantulalbastru sunt o mama casatorita de 40 de ani cu 2 copii minori.Acum 6 saptamani a inceput cosmarul meu... mama si sora mea obisnuiau sa o mai tina pe la ele pe fiica ... (vezi toată discuția)
Plasament in regim de urgenta minor RAMAV RAMAV Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor legat de masura numita plasament in regim de urgenta minor. Parintii sunt divortati, exista autoritate parentala ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul inapoi crystina21 crystina21 buna ziua,nu mi-am mai vazut fetita de un an de zile de cand s-a terminat procesul de divort.acum as vrea sa redeschid un proces pentru custodia ei.este vreo ... (vezi toată discuția)