avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... este adevarat ca fiind incorecta aceasta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

este adevarat ca fiind incorecta aceasta procedura a avocatului ?

Sintetizez cat mai pe scurt cazul, care cred eu este o musamalizare de cea mai joasa speta:
accident cu victima pe autoruta in zona Lehliu Gara, jud Calarasi. Procuratura clasaseaza dosarul, vinovat fiind mortul. Avocatul partii vatamate , mortului, face plangere impotriva clasarii facuta de procuror, pe care o trimite la Procuratura Tribunalului orasului Calarasi , la procurorul sef ( asa sfatuia procuror sef din Lehliu gara, in clasare ).
Deci in loc sa trimita plangerea, impotriva clasari procurorului din orasul Lehliu gara, jud Calarasi , la Procuratura Curtii de Apel Bucuresti , o trimite unde spune procurorul in clasare , in orasul Calarasi. Procurorul din Procuratura Tribunalului orasului Calarasi trimite hartia avocatului, unde credeti ? Inapoi la Lehliu gara , dar la judecatorie .
Aici se judeca in doua sedinte publice, si se decide de judecator de prima instanta mentinerea clasarii. Avocatul partii vatamate nu face apel mai departe , in CA la Bucuresti, si arata familiei victimei ca pe decizie scrie definitiva, deoarece decizile definitive de tribunale de prima instanta nu se poate ataca in ICCJ, daca nu trec prin CA.
Si astfel vinovatul ramane nepedepsit.
Dupa cultura mea generala, toate plangerile impotriva actelor, si sau contestatii, ce vin de la procuraturi ca Lehliu gara , Urziceni, Oltenita, Alexandria , si alte cateva orase din jurul Bucurestiului, se trimit numai la Procuratura CA Bucuresti. Deoarece Procuratura Tribunalului orasului Calarasi , nu este ierarhic superioara celei din Lehliu Gara , jud. Calarasi.
Familiei victimei i s-a spus de avocat , ca a pierdut pt. martorii la eveniment si-au schimbat declaratile.
Eu cred ca avocatul victimei, a fost cumparat de cel ce a produs accidentul. Deci partea vatamata, a pierdut practic din proceduri nu din schimbari, marturi mincinoase. A schimbat 3 avocati care i-au mancat bani degeaba , si proces pierdut, si 0 bani, 0 lei de la compania de asigurari RCA a celui care a produs accidentul , conform raportului de Politie.
Intrebare: este sau nu musamalizare, la care a participat si acest avocat, care a jucat la doua capete ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:34, 27 Februarie 2017
Din cate stiu clasare=RUP, iar daca RUP-ul e confirmat de camera preliminara, nu prea mai exista cai de atac. Deci pe acest scenariu avocatul nu putea inainta apel.
Sunt de accord ca nu mai putea ataca nimic. Dar intrebarea mea era alta: a fost sau nu o musamalizare facuta de avocatul partii vatamate ?
Cat creier trebuie sa aibe , macar 5 grame , sa nu vada , sa nu realizeze, ca plangerea se trimite la procurorul Ierarhic ? In cazul de fata , era vorba de Procuratura Curtii de apel Bucuresti. Deci avocatul partii vatamate, a ingropat dosarul, la inchis din proceduri . Si-a prostit clientul pe fata . El a fost mana in mana cu acel procuror, si avocatul partii adverse. asta ca sa vedeti cum se musamalizeaza dosarele in Ro. Era vorba de omor din culpa. Asta e prosteala pe fata.
Plangerea trimisa gresit se retrimite catre organul competent. Daca problema clasarii a fost judecata in camera preliminara, avocatul n-a facut nicio greseala vadita.

A mitui mai multi procurori plus avocatul partii vatamate implica riscuri prea mari atat pentru mituitor cat si pentru mituiti, deci si din acest punct de vedere este cam scenariu de film ce spuneti. Era si o vorba: trei insi pot pastra un secret daca doi dintre ei sunt morti.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire de permis conducere de judecator HQM HQM Am permisul confiscat de Politia Rutiera. Procuratura a clasat dosarul. conform art. 16 alin 1 lit c. Judecatorul de drepturi si libertati a ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Acuzat pentru ceva ce nu am facut Laurentiu-R Laurentiu-R Am primit un plic de la tribunal in care sunt acuzat de inselaciune(un anume domn depuse o plangere impotriva mea si a inca unui individ ca l-am inselat cu o ... (vezi toată discuția)