avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dupa 14 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dupa 14 ani

Relatie de concubinaj in timp ce mama era insarcinata. Barbatul recunoaste copilul, ce nu era al lui genetic, la nastere, pt ca acesta sa aiba tata.
Dupa aproximativ doi ani relatia se destrama. Cei doi nu pastreaza legatura. Barbatul vrea sa stie daca, dupa 14 ani trecuti de la nasterea copilului, timp in care nu s-au vazut, nu stiu nimic unul de celalalt, mama ar putea cere pensie alimentara sau sa-i impuna altfel de obligatii barbatului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:42, 27 Februarie 2017
Teoretic, DA, până la vârsta de 18 ani al minorului sau, dacă urmează studii în continuare, până la maxim 26 de ani ai copilului.
Apoi, copilul are si drept de mostenire .
Poate ar trebui sa contestati in instanta recunoasterea copilului .
Copilul a fost recunoscut de buna voie la nastere. Eventual sa-si ceara singur decadere din drepturi parintesti, sau ceva de genul?
Nu exista nimic de genul.. v-am zis ce trebuie sa faca daca vrea sa nu mai fie tatal acestul copic, sa conteste in instanta recunoasterea copilului.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Paternitatea care nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata.

Asadar, actiunea civila nu este supusa vreunui termen de prescriptie.


Orice persoana care justifica un interes( interes personal, nascut si actual ) poate solicita instantei de judecata stabilirea paternitatii copilului nascut intr-o relatie de concubinaj.


In probatiune va fi dipusa o expertiza medico-legala, in vederea determinarii filiatiei .( examenul serologic complex are un cost redus, in speta 840 lei, expertiza fiind efectuata in cadrul Institutului Medico-Legal "Mina Minovici " din Bucuresti.


De vreme ce este stabilita filiatia fata de dumneavoastra, pensia de intretinere poate fi stabilita.


Obligatia legala de intretinere subzista pana la implinirea varstei majoratului, ori, in situatii de exceptie , pana la implinirea varstei de 26 de ani, cata vreme majorul studieaza si nu realizeaza venituri salariale.


De asemenea, nu uitati faptul ca acest copil are vocatie succesorala, deci poate avea calitate de succesor , dupa decesul dumneavoastra.


Adresati-va instantei de judecata.



Succes.

Alte discuții în legătură

Act sexual cu minora, in urma caruia a rezultat un copil roby25 roby25 Buna ziua, am o nepotica care are 15 ani si a nascut pe data de 10.12.2016 un baietel.Nimeni nu a stiut ca e gravida pana nu a nascut,din cate spune ea tatal ... (vezi toată discuția)
Copil conceput in timpul căsătoriei cu un alt barbat Marco6 Marco6 Buna ziua În luna martie am divorțat de fostul soț.in timpul căsătoriei am rămas însărcinată cu un alt bărbat și o sa nasc în luna august.Daca ma ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)