avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act sexual cu minora, in urma caruia a rezultat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act sexual cu minora, in urma caruia a rezultat un copil

Buna ziua,
am o nepotica care are 15 ani si a nascut pe data de 10.12.2016 un baietel.Nimeni nu a stiut ca e gravida pana nu a nascut,din cate spune ea tatal copilului e un "baiat" de 26 ani cu care a intretinut relatii sexuale.Ce ar trebui oare sa faca fata?II e frica sa-i spuna la "baiat" ca nu ar recunoaste; sa mearga la Politie?unde sa se adreseze?Fata vrea sa tina copilul acasa, daar oare se poate ca si baiatul sa contribuie sau ceva? Intreb aici deoarece sincer habar nu am ce ar fi de facut, iar parintii ei sunt vai si amar!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:48, 12 Decembrie 2016
Trebuie sa aduca la cunostinta fostului partner nasterea .

Filiatia fata de copilul ce a rezultat dintr-o relatie poate fi stabilita prin declaratie notariala, ori prin declaratie data in fata ofiterului de stare civila.

Paternitatea care nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata.

(actiunea judecatoreasca este una imprescriptibila, ce poate fi promovata oricand).

Daca tatal biologic refuza sa isi asuma obligatiile parentale, poate fi promovata o actiune judecatoreasca, in vederea determinarii modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, in vederea stabilirii locuintei minorului, precum si in vederea obligarii parintelui necustodian la plata pensiei de intretinere, precum si la cheltuielile legate de invatura , formare si pregatire .

In ipoteza in care filiatia fata de tata nu este stabilita in mod voluntar, poate fi investita instanta de judecata.( paternitatea este determinata prin expertiza medico-legala, serologica, un examen serologic complex, realizat la INSTITUTUL "MINA MINOVICI " din BUCURESTI.

Situatia de fapt este stabilita prin orice mijloc de proba , probatoriul fiind cuprins din inscrisuri, interogatorii, martori.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 14 ani iuliancico iuliancico Relatie de concubinaj in timp ce mama era insarcinata. Barbatul recunoaste copilul, ce nu era al lui genetic, la nastere, pt ca acesta sa aiba tata. Dupa ... (vezi toată discuția)
Copil conceput in timpul căsătoriei cu un alt barbat Marco6 Marco6 Buna ziua În luna martie am divorțat de fostul soț.in timpul căsătoriei am rămas însărcinată cu un alt bărbat și o sa nasc în luna august.Daca ma ... (vezi toată discuția)