avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie de crestere copil si veniturile din chirii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie de crestere copil si veniturile din chirii

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti pentru urmatoarea situatie: o viitoare mamica care este salariata si detine un apartament dat spre inchiriere:

1. la calculul indemnizatiei pentru crestere copil, se ia in calcul si venitul realizat prin inchirierea apartamentului

2. daca detine acest apartament in inchiriere, mai poate beneficia de indemnizatia de crestere copil. Stiu ca era un plafon care nu trebuie depasit

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 11:44, 30 Iulie 2018
1. Veniturile din chirii nu se iau in considerare a calculul indemnizatiei pentru CCC.

2. Poate beneficia fara nicio problema de indemnizatie daca realizeaza pe durata CCC astfel de venituri.
Buna ziua,
Am revenit din nou asupra acestei situatii...am fost la directia de asistenta sociala si acolo mi-au comunicat faptul ca se ia in considerare orice venit care este supus impozitului ...totodata si acest venit din chirie si ca nu va putea beneficia de indemnizatie ccc precum ca are venituri din chirii
Imi puteti da, va rog o baza legala ?
Spuneti-le celor de la acea directie sa citeasca bine OUG 111/2010 si sa nu va induca in eroare prin astfel de afirmatii.

OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
.....


Veniturile din chirii - Venituri din cedarea folosinţei bunurilor - sunt reglementate de art.86 - 90 din Codul fiscal.
In caz ca nu reusiti nimic, puteti pune chiria pe numele altuia caruia ii delegati dreptul de folosinta cu titlu gratuit. Deci eu inchiriez gratuit la X (cu drept de reinchiriere) si X inchiriaza la Y si plateste impozitele.
Puteti sa imi spuneti va rog daca si cum ati rezolvat? Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Venit din chirie este acceptat la indemnizatie? andreiunicat andreiunicat Buna ziua, Doresc sa stiu daca venitul realizat din inchirierea unui apartament detinut de mine si sotie se este inclus in calculul indemnizatiei. ... (vezi toată discuția)
Calculare venituri comune - indemnizatie crestere copii pacosino pacosino Buna ziua, urmeaza sa intru in crestere copil si vreau sa inchiriez un apartament ce e pe numele meu si al sotului, dar care a fost cumparat din veniturile ... (vezi toată discuția)
Despre venituri din chirii si indemnizatie crestere copil! alexandrapu alexandrapu Buna ziua! Daca detin un apartament impreuna cu sotul pentru care obtin venituri din chirie de 15.000 lei/an (contract inregistrat la anaf pe numele meu) , pot ... (vezi toată discuția)