avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie de crestere copil si veniturile din chirii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie de crestere copil si veniturile din chirii

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti pentru urmatoarea situatie: o viitoare mamica care este salariata si detine un apartament dat spre inchiriere:

1. la calculul indemnizatiei pentru crestere copil, se ia in calcul si venitul realizat prin inchirierea apartamentului

2. daca detine acest apartament in inchiriere, mai poate beneficia de indemnizatia de crestere copil. Stiu ca era un plafon care nu trebuie depasit

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 11:44, 30 Iulie 2018
Deocamdata nu s-a rezolvat nimic, inca nu a nascut.... dupa, o sa mearga din nou sa solicite informatii
Ce ați făcut pana la urma? Cum s-au interpretat veniturile din chirii?
Buna ziua,
Am găsit postarea aceasta căutând informații despre cum pot declara veniturile din închirierea in regim hotelier a apartamentului care este pe numele meu. Soțul meu se ocupa de apartament și v-as ruga dacă se poate sa imi dați detalii despre cum pot închiria către soțul meu, gratuit, cu drept se folosință apt. Ce demersuri trebuie sa fac?
Dacă declar aceste venituri pe numele meu risc sa pierd indemnizația?
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
ancalex19, utilizator
Pentru ca sa faceti asa ceva, ar trebui ca sotul sa fie proprietarul acelui apartament.
Mergeti la notar si dati o declaratie cum ca sotul va beneficia de veniturile respective cu titlu gratuit. Eu am dat o asemenea declaratie si sotia si-a inregistrat veniturile pe numele ei. Cand depuneti actele trebuie sa aveti contractul de inchiriere, cartile de identitate, actele de proprietate si acest contract cu titlu gratuit. Oricum va spun cei de la finante totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit din chirie este acceptat la indemnizatie? andreiunicat andreiunicat Buna ziua, Doresc sa stiu daca venitul realizat din inchirierea unui apartament detinut de mine si sotie se este inclus in calculul indemnizatiei. ... (vezi toată discuția)
Calculare venituri comune - indemnizatie crestere copii pacosino pacosino Buna ziua, urmeaza sa intru in crestere copil si vreau sa inchiriez un apartament ce e pe numele meu si al sotului, dar care a fost cumparat din veniturile ... (vezi toată discuția)
Despre venituri din chirii si indemnizatie crestere copil! alexandrapu alexandrapu Buna ziua! Daca detin un apartament impreuna cu sotul pentru care obtin venituri din chirie de 15.000 lei/an (contract inregistrat la anaf pe numele meu) , pot ... (vezi toată discuția)