avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Fostul proprietar doreste copie dupa CIV
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Fostul proprietar doreste copie dupa CIV

Buna seara,

Recent am achizitionat o masina second-hand.

Dupa 2 saptamani de la data inscrierii fostul proprietar m-a sunat si m-a rugat daca pot sa-i dau copie dupa talon si dupa cartea masinii + asigurarea veche pe numele lui daca o mai am deoarece broker-ul de asigurari i le-a cerut pentru transferul bonus-malus.

Am inteles ca nu sunt anumite acte cerute obligatoriu pentru acest transfer si difera de la broker la broker, fiecare mai cere ceva in plus ca sa te impiedice sa nu faci transferul.

Eu vreau sa-l ajut pe fostul proprietar, a fost onest cu mine. Cum intotdeauna exista un "DACA", va intreb:

Daca ii trimit copiile si el nu reuseste sa faca transferul si copiile ajung pe mana cui nu trebuie , se poate face ceva cu acele copii, acele informatii ?

"La cate se intampla, suflam si in iaurt"

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters421029 , utilizator 16:59, 3 Martie 2017
Buna ziua,

Intradevar pentru transferul clasei de bonus, se solicita astfel de documente (de la asigurator la asigurator), inclusiv originalul politei RCA.

Modul in care le transmiteti, urmeaza sa le stabiliti de comun acord.
Eu am făcut de curând acest transfer de bonus Si nu mi s-a cerut copie de pe carte sau talon. A fost nevoie doar de asigurarea veche în original Si decizia de scoatere din evidenta a mașinii.
spuneti-i sa va trimita e-mailul firmei de asigurare care i-a cerut actele sau mergeti impreuna la firma de asigurare in cauza si predati personal actele cerute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bonus malus asigurare auto danwilson danwilson Buna ziua, Detin doua masini, una mai veche cu bonus B12 si una achizitionata in 2015, pe care am inmatriculat-o in vara, cu o asigurare pe 6 luni, ce a ... (vezi toată discuția)
Bomus-malus rca mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu clasa de RCA Bonus-Malus cand vinzi o masina si apoi cumperi una noua. Ideea e ca brokerul meu m-a trecut ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)