avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune

Suntem doua surori. Tatal noastru a decedat acum 20 de ani. La acea data am facut succesiune, fiind mostenitori impreuna cu mama. Anul acesta a murit si mama. In masa succesorala este o casa. Sora mea vrea sa renunte la mostenire in favoarea mea. Copilul ei ar putea avea pretentii la mostenire?
Cel mai recent răspuns: ligia_carmen , utilizator 19:09, 28 Februarie 2017
Buna seara,
NU EXISTA RENUNTARE IN FAVOAREA CUIVA, EXISTA DOAR RENUNTARE!
Sora poate sa renunte la drepturile ei succesorale si toata masa succesorala ramasa de pe urma mamei urmand a va reveni (inteleg ca sunteti doar 2 surori nu si alti frati).
Nepotul dumneavoastra (fiul surorii) nu poate avea pretentii el ne fiind mostenitor direct.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara testament ContSters91464 ContSters91464 Cazul de fata e destul de complicat pt mine si incerc sa-l descriu cat mai clar. O doamna singura, in varsta, cu doi copii(fete). Una din fiice decedeaza, ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)