avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... complicitate la evaziune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

complicitate la evaziune

Buna dimineata,intr-un dosar de evaziune fiscala am fost trimis in judecata pentru complicitate la evaziune fiscala,fiind vorba de complicitate la 4 srl,fiind pe legea veche la 2 dintre firme s-a clasat cauza , administratorii de la srl primind amenzi administrative.Eu am fost trimis in judecata si cu sumele pt respectivele firme,precizezcaci prejudiciul este sub 50000 euro la toate 4 firmele.Intrebarea mea este daca legal am fost trimis in judecata si cu sumele clasate si fiind in camera preliminara ce pot face?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:31, 20 Martie 2017
In procedura camerei preliminare puteti formula în scris, in termenul stabilit de judecator, cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
am inteles,dar daca pt firmele respective s-a clasat este normal sa fiu trimis in judecata si cu sumele respective?

Apelati la un avocat pentru a formula cereri si exceptii in procedura de camera preliminara. Termenul in acest sens este de 20 de zile de la comunicarea rechizitoriului.
Conform celor sustinute de dvs, apreciez ca se impune regularizarea actului de sesizare a instantei (rechizitoriu) intrucat nu pot fi stabilite limitele judecatii.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Buna,as dori un model de cerere de regularizare a rechizitorului
Nu exista model.
Ori apelați la avocat pentru redactare ori va redactatati singur apărările pe excepții.

Puteți scrie ce considerați dacă nu aveți avocat dar sa nu depășiți termenul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare plângere ionesuliviudaniel ionesuliviudaniel Bună ziua! Aș avea nevoie de ajutor pentru formularea unei plângeri adresate judecatorului de Cameră Preliminara din cadrul Judecatoriei, în vederea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vin și eu cu o problemă în legătură cu un dosar ... Tinu10 Tinu10 Bună ziua! Vin și eu cu o problemă în legătură cu un dosar penal. Pe data de 1 februarie 2020 am avut un accident rutier fără victime, cu alcool la ... (vezi toată discuția)
Trimis in judecata fara prezentare material mezgageza mezgageza in noul cod de procedura penala nu este obligatorie prezentarea materialului? numai primesc rechizitoriul prin posta si atat? am primit citatie de doua ori de ... (vezi toată discuția)