avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatii angajator nerespectate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatii angajator nerespectate

Cum/de unde pot obtine urmatoarele informatii si anume:
daca angajatorul a platit catre stat datoriile ce-i revin in ceea ce ma priveste, in principal CAS-ul si CASS-ul pe perioada de derulare a CIM pe perioada determinata. Precizez ca am facut cerere la ITM si acestia m-au trimis la ANAF iar doamna de la registratura ANAF - unde am depus cererea - este sceptica in privinta faptului ca ANAF imi va furniza datele solicitate. Nu ITM-ul se ocupa printre altele si cu respectarea drepturilor angajatilor in raport cu angajatorul si in rezolvarea solicitarilor in ceea ce priveste obtinerea unor date ce privesc direct angajatul, sau gresesc eu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 1 Martie 2017
Cel mai la indemana este activarea SPV.
Prin serviciul "Spaţiul privat virtual" [SPV] puteţi să vă informaţi asupra obligaţiilor fiscale pe care le aveţi neplătite, puteţi descărca decizii de impunere începând cu anul 2013, puteţi verifica cum declară angajatorul dvs. contribuţiile de asigurări sociale şi nu numai atât.

[ link extern ]

Ca sa activati acest serviciu (varianta cea mai usoara) este sa mergeti la anaf undeva la relatii persoane fizice si sa completati acel formular pt activarea SPV, trebuie sa aveti la dv actul de identitate. Pt activare o sa primiti niste coduri pe email si telefon (va ajuta functionarul anaf). Asa puteti avea acces oricand doriti dv la astfel de informatii din fata computerului.

"Nu ITM-ul se ocupa printre altele si cu respectarea drepturilor angajatilor in raport cu angajatorul si in rezolvarea solicitarilor in ceea ce priveste obtinerea unor date ce privesc direct angajatul, sau gresesc eu?" - ITM-ul se ocupa cu respectarea legislatiei muncii, ANAF-ul se ocupa de plati.
De la ANAF le puteti afla ... este corect raspunsul dat de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente revisal -112 econo econo Buna seara, Am primit in spv neconcordantele dintre 112 și revisal. Cum sa interpretez faptul că în revisal am 10 angajati si in d112 8, cei doi fiind ... (vezi toată discuția)
Verificare angajator / angajat andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Cum as putea sa verific daca sunt angajat legal ? Este suficient daca verific contributiile platite pe numele meu pe ultimul an cass, cas, etc? ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat lioara44 lioara44 Buna seara .La finele anului trecut am solicitat ITM-ului un extras din revisal fiind angajata unui cabinet medical cu 4 ore.Contractul de munca cu respectivul ... (vezi toată discuția)