avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis strain suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis strain suspendat

Buna Ziua,

In anul 2014 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 zile pentru neacordare de prioritate. Am contestat procesul verbal si suspendarea in instanta permisul fiindu-mi inapoiat. Contestatia a fost respinsa la Judecatorie si Tribunal dupa 3 ani. Am mers la IPJ Brasov sa predau permisul si ofiterul de serviciu mi-a spus ca nu ma pot inscrie la examenul pentru reducerea suspendarii deoarece detin permis strain. I-am explicat ca imi este suspendat dreptul de a conduce - nicidecum documentul in sine. A sustinut sus si tare ca nu ma pot inscrie.
Intrebarea mea este - Pot cere inscrierea la examen sau nu - si daca NU conform carei legi sau ordin ?

Va Multumesc,
Cel mai recent răspuns: dragoscmp , utilizator 20:43, 1 Martie 2017
Nu puteti sustine testul.

Art. 219. – HG1391
(3) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de
către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă
, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea
dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de
zile.

In schimb, predati permisul in vederea efectuarii perioadei de suspendare, specificati sa nu se trimita permisul autoritatii emitente si apoi va prezentati si solicitati restituirea permisului pe motiv ca plecati din tara. Eventual va duceti la cumparaturi in Bulgaria, Ungaria, etc. si apoi va intoarceti.

Art. 220. – (1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină,
împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita şefului
poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta, restituirea documentului, înainte de
expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii
teritoriului României.
(2) În situaţia restituirii permisului de conducere potrivit alin.(1), şeful poliţiei rutiere din
cadrul Inspectoratului General al Poliţ
Multumesc pentru informatii - O zi buna !
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Speta este putin diferita, va explic si de ce. In anul 2014 cand mi-a fost aplicata sanctiunea detineam permis romanesc. In urma contestatiei mi-au returnat permisul, pe care l-am preschimbat in britanic la sf anului 2014. In 2017 am primit rezolutia tribunalului si trebuie sa predau permisul britanic.
La momentul suspendarii detineam permis romanesc.
Se mai aplica art 1 ?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Suspendare permis ContSters42601 ContSters42601 Un conducator auto este prins de radar cu peste 50 km la ora fata de viteza legala in localitate, semneaza P.V., i se suspenda permisul 3 luni, primeste ... (vezi toată discuția)
Mi s-a suspendat 90 zile in romania permisul obtinut in spania cosmin_leonard cosmin_leonard in uma cu 3zile mi sa retinut permisul de conducere pe teritoriul romanie ,mergand prin localitate am fost surprins cu viteza de 103kmh,intrebarea este cum pot ... (vezi toată discuția)
Sustinere test reducere suspendare de la 90 zile la 30 zile soringr soringr Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare referitoare la permis suspendat pe o perioada de 90 zile. Am fost inregistrat de aparatul radar cu viteza ... (vezi toată discuția)