avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imprejmuire cu gard
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imprejmuire cu gard

Buna ziua! As avea si eu nevoie de cateva informatii. Problema este in felul urmator:
Locuiesc la parterul unui bloc iar in fata apartamentului am un spatiu de 10m/10m.
Vecina de langa mine a imprjmuit acelasi spatiu pe care il are in fata apartamentului său cu un garduț din plasa bordurata de 1,5 m inaltime. Azi am fost la administratia domeniului public sa cer aprobare ( autorizatie ) de construire a unui gardut fix ca cel al vecinei. Aici apare problema....doamna de la ghiseu mi-a spus ca nu are voie nimeni sa construiasca pe domeniul public...iar cei care au imprejmuit au facut-o fara nicio aprobare si ca sunt pasibili de amenda de 7000 lei.
Exista vreo modalitate de a imprejmui acest spatiu din fata apartamentului fara a exista riscul unei amenzi?
Adica...m-am cam saturat de mizerie, cersetori si animale care se tot perinda pe la geamul meu...
Nu vreau sa fac gard sa nu aiba nimeni access dar nici nu as vrea sa imprejmuiesc si apoi sa se trezeasca vreo vecina sa sune pe la politie.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: redspike200 , utilizator 09:13, 2 Martie 2017
Sfatul meu este sa inprejmuiti acel spatiu cu un gard viu ,astfel nu veti fi amendati pt. construirea pe acel spatiu si va schimba aspectul blocului si implicit si patrunderea persoanelor in acel spatiu .
Fiind vorba despre domeniu public nu este de preferat sa realizati imprejmuiri,instalare de gard fara acordul autoritatii publice locale
Va multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului danfery danfery buna ziua. de aproximativ 15 anu ma ocup de ingrijirea spatiului verde din spatele blocului unde locuiesc, eu locuid la parter. acu ceva timp, in urma unor ... (vezi toată discuția)
Constructie neautorizata? dvmanea dvmanea Este adevarat ca niste bare ridicate de-a lungul unui gard pot fi asimilate drept constructie neautorizata? (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren fara autorizatie de constructie cpypst cpypst Doresc sa imprejmuiesc (provizoriu) un teren pe care tocmai l-am achizitionat, astfel incat sa delimitez limitele proprietatii si sa previn accesul din ... (vezi toată discuția)