avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Acord CETA UE - Canada
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Acord CETA UE - Canada

Salutare,

Am cautat pe forum si nu am gasit discutii pe acest subiect asa ca incep eu acest topic.

Odata cu semnarea acordului CETA intre Canada si UE , pe langa ridicarea vizei apare si ocazia comertului scutit de taxe intre UE si Canada asa ca va intreb urmatoarele:

De cand putem incepe a face cumparaturi din Canada, in calitate de persoana fizica, de pe site-uri precum ebay.ca sau amazon.ca ? (sau vinde pe astfel de site-uri)

In ce regim vor veni produsele? Mai exista ceva taxe vamale sau coletele vin in regimul celor din UE, direct acasa?

De asemenea , pentru a vinde produse catre UE, ca SRL-D neplatitor de tva, este nevoie de un cod de TVA intra-comunitar.

Pentru a vinde/exporta catre Canada ca SRL/SRL-D neplatitor de TVA, de ce anume este nevoie? E suficient acel TVA intracomunitar?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Cumparare/revanzare online firma neplatitoare tva iulian0507 iulian0507 buna ziua, vrem sa facem o firma neplatitoare de tva , unde sa re-vindem produse cumparate de pe un alt site unde avem un discount. singurul document al ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Plata tva achizitie extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Vreau sa va descriu un proces de vanzare cumparare si sa va intreb cine si unde plateste TVA ? 1.I.I inreg. in Romania ca si neplatitor de TVA ... (vezi toată discuția)