avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Cumparare/Revanzare Online Firma Neplatitoare TVA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Cumparare/Revanzare Online Firma Neplatitoare TVA

buna ziua,
vrem sa facem o firma neplatitoare de tva , unde sa re-vindem produse cumparate de pe un alt site unde avem un discount. singurul document al achizitiei este confirmarea de comanda de pe site-ul respectiv pe care nu apare tva. firma mama este din afara UE, insa livrarea se face din interiorul UE - au un depozit undeva in UE de unde fac livrarile sau au ceva facilitati intr-o tara membra UE pe unde introduc marfa. site-ul respectiv vinde in romania si direct. intrebarea mea este daca eu trebuie sa mai fac vama la produse?(firma mama catre care se face plata nu este din UE), sau in cazul in care sunt neplatitor de TVA sunt ok din punct de vedere legal ; cum trebuie tratat ca achizitii intracomunitare sau extracomunitare?
va rog mult sa ma ajutati, incerc de ceva vreme sa gasesc un raspuns clar si sigur si nu reusesc.

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
iulian0507, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters318121 , utilizator 22:47, 2 Aprilie 2014
Dat fiind ca marfa este in ue insemna ca s a facut deja vama.
Daca vine marfa din afara UE, trebuie vamuita. Cand intra in UE
Asta daca nu cumva depozitul respectiv are statutul de regim liber( stocare termporara marfa fara vama si cand pleaca se vamuieste).
In primul caz nu exista nici o obligatie daca furnizorul este neplatitor de tva.
In cazul doi o s aplatiti tva in vama si taxe vamale.
multumesc pentru raspuns. mie imi ajung coletele direct la posta romana,in acest caz trebuie sa merg la vama dupa? pe colete apare o stampila de vama, in plus coletele trec prin vama romana (BSI - asa imi apare pe status inainte sa ajung la posta). problema este ca eu nu am nicio dovada daca s-a facut sau nu vama, sau ce s-a intamplat...eu comand imi vine marfa la posta, o revand fara TVA pentru ca sunt neplatitor de tva , si nu stiu daca sunt ok din pucnt de vedere legal.
Important este de stiut care sunt conditiile de vanzare si livrare a marfii. Aceste informatii se gasesc pe factura.
Doar pe baza acestor informatii puteti sti daca au fost platite TVA-ul in vama si taxele vamale.

TVA-ul in vama precum si taxele vamale vor fi platite oricum de cineva, iar acest cineva este ultimul agent economic la care ajunge marfa inainte de a fi vanduta consumatorului final. Iar acesta sunteti d-voastra.





Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
ContSters318121, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru achizitie din turcia? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua. In cazul unei achizitii de materiale textile din Turcia, un SRL din Romania, platitor de TVA, ce taxe va avea de platit ? Ma gandesc daca se pune ... (vezi toată discuția)