avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Taxe pentru achizitie din Turcia?
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Taxe pentru achizitie din Turcia?

Buna Ziua.
In cazul unei achizitii de materiale textile din Turcia, un SRL din Romania, platitor de TVA, ce taxe va avea de platit ? Ma gandesc daca se pune problema de TVA, taxa de transport, comisionar vamal, etc si la ce moment se platesc acestea.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 20:01, 22 Martie 2014
TVA in vama si Taxe vamale ( cand ajunge marga in vama). Marfa nu intra in RO pana nu sunt platite.
Comisionarul vamal cand face factura.
Doar pentru achizitiile din UE nu as avrea astfel de taxe?
Am crezut ca sunt ceva acorduri intracomunitare incheiate si cu Turcia si astfel as avea de platit mai putine taxe ca si pentru orice alt import din afara zonei UE.

Multumesc!
La TVA nu.Poate la taxe vamale. Cautati pe site ul vamilor. Sunt toate taxele acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt taxele vamale de plătit, tva-ul daca importam textile direct din turcia Texline Texline Bună ziua! De curând ne am deschis o firma(SRL neplatitor de TVA ), de materiale textile. Momentan nu facem import. Le reluam de aici din România en-gros ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa ca platitor de tva portocala142002 portocala142002 Doresc sa ma inregistrez la finante ca platitor de tva..eu doresc sa-mi fac un PFA...vreau sa fac achizitii intracomunitare...sa aduc marfa din UE...si asi ... (vezi toată discuția)
Transport in afara ue fifi58 fifi58 firma din RO platitor de tva cumpara marfa din UE de la o firma platitor de tva in tara sa si vinde marfa in afara UE la o firma neplatitor de tva . Marfa se ... (vezi toată discuția)