avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transport in afara UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transport in afara UE

firma din RO platitor de tva cumpara marfa din UE de la o firma platitor de tva in tara sa si vinde marfa in afara UE la o firma neplatitor de tva . Marfa se transporta direct din italia in turcia. Cum se emite factura catre turcia Fara tva , cum se justifica scutirea de tva , cu ce acte .?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters315672 , utilizator 16:04, 5 Martie 2014
fifi58 a scris:

Cum se emite factura catre turcia Fara tva , cum se justifica scutirea de tva , cu ce acte .?





se emite factura fara TVA . se justifica prin declaratia vamala .
care declaratia vamala ca marfa se transporta direct din italia in turcia ??
:) si , oare nu se decara nimic ? VAMA trebuie facuta de furnizor .o parte din acte revin si transportatorului si beneficiaruli si furnizorului . o sa vedeti ca o sa gasiti prin documente si declaratia vamala , care de regula care in sarcina furnizor , iar beneficiarul o inchide pe teritoriul statului unde se importa . acele documente le atasati copiei a carnet TIR-ului care apartine carausului si contabilitatea stie ce are de facut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Facturare cu sau fara tva DEMIR DEMIR Cum se emite corect factura, cu sau fara tva, pentru urmatoarea situatie: -marfa este importata din Turcia de catre o firma din Cluj -camionul cu care marfa ... (vezi toată discuția)
Import marfa cu transportator ue Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua Se poate sa ma ajute si pe mine cineva in urmatoarea problema? Am un import de marfa din Elvetia.Transportatorul este din UE respectiv ... (vezi toată discuția)