Conform grilei unice de salarizare:"Art.38. – În baza art. 18, alin. (1) şi (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea
studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare, salarizarea
absolvenţilor ciclului I şi II (Bologna) se face:
a) absolvenţii ciclului I (Bologna) cu durata studiilor 3-4 ani, sunt salarizaţi la
nivelul absolvenţilor cu studii superioare de scurta durată (SSD);
b) absolvenţii ciclului II (Bologna), precum şi absolvenţii ciclului I (Bologna) cu
durata studiilor 5-6 ani, sunt salarizaţi la nivelul absolvenţilor cu studii
superioare de lungă durată (S).",
cum se va face incadrarea functionarilor publici care sunt pe SS acum, dar au terminat facultatea acum 1-2 ani si au prins 3 ani de studii??? Va trebui sa ii trecem pe SSD?
Nu rezulta ca ar trebui reincadrati. Nu reusesc sa-mi dau dau seama de unde ati dedus dvs. acest lucru.
Legea echivaleaza doar salarizarea celor care au terminat studiile de tip X cu salarizarea celor care au terminat studiile de tip Y. Nu precizeaza ca ar trebui facute reincadrari pe post.
Ma aflu exact in cazul mentionat de d-l Alexandru Andra,adica am terminat facultatea acum 1 an,durata de studii 3 ani si sunt incadrat S cu diferenta ca sunt pers. contractual si nu functionar.Eu inteleg,conform noii grile,ca voi fi trecut pe SSD, deci voi fi RETROGRADAT !!!.Va rog sa-mi raspundeti detaliat,ca sa stiu la ce sa ma astept.Va multumesc anticipat.