avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutiri de impozit pentru românii din Germania, dacă ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutiri de impozit pentru românii din Germania, dacă au în întreţinere persoane rămase în ţară

Cetăţenii români care lucrează în Germania şi au în întreţinere persoane rămase acasă, în România, vor fi scutiţi de o parte din impozitul pe care îl datorează statului german dacă declară că trimit periodic banii necesari întreţinerii celor rămaşi acasă. "Persoanele care muncesc în Germania beneficiază de o reducere a impozitului, dar trebuie să completeze o declaraţie de întreţinere pentru fiecare an calendaristic. În acea declaraţie tip eliberată de autorităţile germane (declaraţia este bilingvă), trebuie trecute persoanele care sunt în întreţinere în România, numele lor, gradul de rudenie, iar toate aceste date trebuie confirmate de către primăriile de domiciliu ale persoanelor întreţinute.Formularele trebuiesc depuse de către persoanele care lucrează în Germania şi nu de către persoanele întreţinute din România şi trebuie vizate de primăriile localităţilor în care locuiesc cei întreţinuţi.

DE CE ACTE AM NEVOIE? DE UNDE IAU ACELE FORMULARE? CARE SUNT PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ?

Alte discuții în legătură

Coasigurat maryuca maryuca Am si eu o intrebare : un cetatean strain poate fi coasigurat al unui cetatean roman salariat? daca da, ce documente trebuie sa solicite angajatorul ... (vezi toată discuția)
Cum pot gasi o persoana disparuta? DumiCimponerescu10@gmail.com DumiCimponerescu10@gmail.com Asi vrea sa gasesc o persoana disparuta in Germania? Fostul soț e disparut de 1 an,.Pana acum nu la cautat nimeni,Acum eu trebuie sal caut ,am nevoie de el ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere. yo_nel yo_nel Cu tot respectul, am si eu o intrebare. Fiica are numai cetatenia germana si domiciliul in Germania. Intrebarea este, daca eu ca parinte pot sa-i atribui ... (vezi toată discuția)